Emancipatiebeleid: vrouwen moeten zich schuldig voelen

Minister Jet Bussemaker stuurde een nota over emancipatie naar de Tweede Kamer, waarin ze zegt te veel vrouwen op de zak van hun man teren. Dat moet veranderen.

Zodra iemand in de media roept dat vrouwen moeten veranderen, dan kun je er zeker van zijn dat huilfeministe De Zesde Clan daar jammerend op gaat reageren. Ook dit keer gaan de traanbuizen weer volledig open op haar blog.

Als een echte vrouw weet ze niet hoe snel ze er allerlei andere onderwerpen bij moet slepen om er op die manier een onoverzichtelijk geheel van te maken in haar blogartikel.

Wat doet de minister voor alleenstaanden? Of voor lesbische vrouwen? Voor vrouwen die om wat voor reden dan ook, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte of handicaps, niet mee kunnen doen aan die riedel van betaald werken en economische zelfstandigheid? We horen er op dit moment niks over.

Bedrijven, mannen, de regering en zelfs speelgoedwinkels, allemaal krijgen ze ervan langs van De Zesde Clan.

Zo kunnen we nog wel even door gaan.

Ja, dat weten we, maar dat heeft allemaal niets te maken met de nota van minister Bussemaker. Even bij het onderwerp blijven, Zesde Clan.

Foto: Frank Ruiter

Tijdschrift Opzij besteedde in 2011 al aandacht aan het verschijnsel munttheemoeder:

De munttheemoeder, een nieuwe trend. Ze is hoogopgeleid, maar werkt niet en besteedt de opvang van haar kinderen uit, zodat ze tijd heeft voor zelfontplooiing of uitgebreide yogasessies. Schamen doet ze zich wel een beetje, voor het fulltime niets doen op kosten van haar kerel, zo blijkt uit een reportage in Opzij die deze maand in de winkels ligt.

Ja Zesde Clan, dat is weer eens andere koek dan blijven beweren dat massa’s vrouwen graag keihard willen werken maar niet door dat mythische glazen plafond kunnen breken, hè? Columnist Steven de Jong van het NRC kan zich vinden in de emancipatienota van Bussemaker en wordt gelijk door De Zesde Clan bestempeld als huisseksist. Schelden in plaats van inhoudelijk ingaan op zijn artikel; het staat je fraai, Zesde Clan. Steven de Jong citeert o.a. de Duitse minister Kristina Schröder die in 2010 zei dat vrouwen niet hogerop komen omdat ze voor pretstudies kiezen. Heeft De Zesde Clan daar een inhoudelijk antwoord op? Nee, huisseksist, conservatieve haters en vijandbeeld is het enige dat ze nog kan sputteren. Waarna huilfeministe De Zesde Clan in een hoekje gaat zitten janken. De waarheid kan pijn doen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s