Valse aangifte van verkrachting komt zelden voor

Verkrachting en valse aangiftes: blogschrijfster De Zesde Clan heeft daar eerder over geschreven en wij hebben daar eerder op gereageerd. Na het tenenkrommend slechte blogartikel dat ze er ditmaal aan wijdt en waarbij ze allerlei feitenmateriaal weglaat dat niet in haar straatje past, zien wij ons genoodzaakt nogmaals te reageren.

We hebben het al eerder vooropgesteld: verkrachting is nooit goed te praten en vrouwen mogen daar niet het slachtoffer van worden. Maar wat ook niet mag is dat mannen het slachtoffer worden van valse aangiftes. Mannenhatende feministen die een crimineel zien in elke man die seks heeft met een vrouw zullen daar anders over denken, maar dat strookt niet met de werkelijkheid.

De Zesde Clan heeft een Engels onderzoek (Was er geen ruimte in de kop voor ‘Engels onderzoek’ Zesde Clan, of had je weer last van sensatiezucht?) gevonden dat zegt dat van de 5651 aangiftes van verkrachting er 35 vals waren. En bij die 35 valse horen ook de aangiftes die onder dwang van de partner werden ingetrokken.

De Zesde Clan zegt daarover:

Daarom is gedegen onderzoek naar de situatie extra belangrijk. Want de cijfers spreken voor zich.

Het is interessant om op te merken dat De Zesde Clan met cijfers akkoord gaat, zodra die bevestigen wat zij denkt. In Nederland is ook onderzoek gedaan naar valse aangiftes zoals wij al eerder schreven. Onderzoek uitgevoerd door de Erasmus-universiteit en Jannie van der Sleen, expert op het gebied van forensisch ondervragen, wees uit dat 51 van de 88 onderzochte aangiftes vals waren. Jannie van der Sleen denkt dat 10 tot 40 % van de aangiftes vals is.

Vanwaar dat verschil met het onderzoek in Engeland waar ongeveer een half procent van de aangiftes vals is? Daar hoor je De Zesde Clan niet over. Die neemt klakkeloos de cijfers van Engeland over en verkondigt dat als evangelie.

De Volkskrant schreef twee jaar geleden een artikel over minderjarige meisjes die aangifte doen van zedenmisdrijven of verkrachting. Eén op de vijf aangiftes blijkt vals te zijn.

Sommige meisjes doen een valse aangifte om aandacht te krijgen. Andere genoemde redenen zijn bijvoorbeeld wraak of de angst dat haar vriend hoort dat ze vrijwillig seks heeft gehad met een ander. Het komt veel voor dat meisjes een verhaal over een aanranding gebruiken als smoes waarom ze niet op tijd op school of thuis waren. Veel meisjes die valse aangiften doen hebben problemen thuis of psychische problemen.

Juist ten tijde van dit blogartikel speelt er een zaak van een 27-jarige vrouw uit Baarle-Nassau die gevangenisstraf heeft gekregen na een valse aangifte van verkrachting. Ze had de politie meer dan 200 uur beziggehouden met deze aangifte. De beschuldigde kon gelukkig aan de hand van videobeelden aantonen dat de vrouw erg actief en initiatiefrijk was tijdens de seks. Maar daar hoor je De Zesde Clan ook niet over.

Want de cijfers spreken voor zich.

De cijfers spreken inderdaad voor zich, Zesde Clan. Maar je moet het wel willen horen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Valse aangifte van verkrachting komt zelden voor

  1. Pingback: Openbaar vervoer blijft mijnenveld voor vrouwen | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s