Seksuele intimidatie is zaak voor mannen

Huilfeminisme, wat is daar het kenmerk van? Onder andere jammeren dat de ander moet veranderen, omdat je zelf te zwak en te hulpeloos bent om iets aan de situatie te doen. Huilfeministen wijzen met hun laatste krachten naar iets wat ze graag gewijzigd willen zien, waarna eraan toegevoegd wordt dat de ander moet veranderen. Huilfeministen hebben waarschijnlijk niet door dat ze zich juist daardoor als onzelfstandige wezens opstellen. Hun seksegenoten die meer inzicht verworven hebben, hekelen deze instelling van huilfeministen.

Feministische blogschrijfster De Zesde Clan heeft een artikel geschreven over seksuele intimidatie. Laten we gelijk maar vooropstellen dat wij seksuele intimidatie afwijzen. Wat we ook afwijzen, is de oplossing die De Zesde Clan hiervoor heeft. Die zet ze al in de kop van haar artikel en die laat ze een paar keer terugkomen in haar artikel.

Mannen, wat gaan jullie doen om seksuele intimidatie van vrouwen te voorkomen?

Ook in Nederland zouden mannen, al dan niet werkzaam in ziekenhuizen, eens goed na moeten denken.

Heren, jullie zijn aan zet. Zwijgend wegkijken is geen optie. Dat maakt je een onderdeel van het probleem. Wil je dat? Of ga je iets constructiefs bijdragen?

Dit is De Zesde Clan op haar best. Mannen vertellen dat zij andere mannen moeten zeggen dat ze dit gedrag niet mogen vertonen. Sterker nog: die mannen dus met de schuld opzadelen. Dat maakt je een onderdeel van het probleem. Die is lekker. Zijn alleen mannen in staat om handelend op te treden in de ogen van De Zesde Clan?

Vanwaar die tweedeling en waarom wordt het bij één partij neergelegd om iets aan de situatie te veranderen? Is dit niet iets om gezamenlijk aan te pakken, dus man en vrouw? Of is de passieve houding de comfort zone van De Zesde Clan? In haar artikel verwijst ze naar een artikel uit de Guardian waarin beschreven wordt hoe een campagne gericht op seksuele intimidatie in het openbaar vervoer gezorgd heeft voor een daling van 30% in het aantal gevallen. Wat De Zesde Clan daarbij over het hoofd ziet, is dat dit een gezamenlijke campagne van mannen en vrouwen was.

Het is een mindswitch die De Zesde Clan nog moet maken. Vrouwen kunnen ook zelf handelend ingrijpen als ze iets willen veranderen. Aan de man vragen of hij iets aan de situatie wil doen, is een stap terug naar de jaren vijftig.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s