Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 11

‘De hel kent geen grotere woede dan een versmade vrouw’. De Heleen Mees-affaire die ten tijde van dit artikel speelt, laat zien hoe waar die woorden zijn. Iedereen weet waar het over gaat: de 44-jarige econome en powerfeministe Heleen Mees is twee jaar geleden gedumpt door de 63-jarige Willem Buiter. Sinds die tijd stalkt ze hem. Ze stuurt foto’s van dode vogels of waarop ze staat te masturberen en wenst hem een verschrikkelijke dood toe. Ook zijn vrouw en kinderen ontvangen mails van haar.

De blanke mannen wachten al geruime tijd op een reactie van mede-powerfeministe De Zesde Clan. Toen Dominique Strauss-Kahn in het nieuws was omdat hij van verkrachting werd verdacht, besteedde De Zesde Clan daar menig artikel aan. Maar nu blijft ze stil.

Daarin staat ze niet alleen. Vandaag staan er twee artikelen in de Volkskrant van vrouwen die zich afvragen waar de reacties blijven. Vivienne Westerhout verbaast zich erover dat het maandblad Opzij het liever heeft over baklava’s en beautysalons dan over Mees. Zelfs Cisca Dresselhuys laat haar vallen als een baksteen. Malou van Hintum vraagt zich af waar de vrienden van Heleen Mees zijn en waarom zij de borg niet betaald hebben in plaats van een onbekende loodgieter.

Dat is het verschil tussen mannen en vrouwen zoals Vivienne Westerhout al in haar artikel zegt. Mannen zouden voor elkaar zijn opgekomen. Vrouwen onderling kunnen dat niet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s