Engelsen debatteren over problematische dreigtweets

Feministische blogschrijfster De Zesde Clan schrijft de laatste tijd menig artikel over mannen die tweets naar vrouwen sturen waarin ze dreigen hen te verkrachten. Het betreft dan vrouwen die hun mening uiten in de media. Zoiets is natuurlijk heerlijk om in vast te bijten voor De Zesde Clan. Zie je wel dat mannen allemaal hufters zijn en dat wij vrouwen allemaal onderuit worden gehaald door hen. Daar zit nog wel stof in voor minstens tien blogartikelen.

De blanke mannen keuren het sturen van dreigtweets af, laten we daar duidelijk in zijn. Het is mensonterend en zelfs overbodig. Het is veel beter om feministen te wijzen op hun denkfouten. Misschien leren ze er nog wat van. Hiermee bedoelen we niet De Zesde Clan. We hebben allang de hoop opgegeven dat ze tot verstandige inzichten komt.

In haar laatste artikel over dreigtweets kwamen we een interessant stukje tegen:

Eén van de manieren om oogkleppen op te houden is om aan vrouwen te vragen asjeblieft niet teveel te protesteren, en te verdoezelen wat er aan de hand is:

Aan vrouwen vragen om alsjeblieft niet teveel te protesteren. Dat hoeft niet aan De Zesde Clan gevraagd te worden. Die protesteert uit zichzelf al niet te hard en verdoezelt wat er aan de hand is. Want wat lazen we in een eerder artikel over dreigtweets:

De Zesde Clan ontvangt ook wel eens bedreigingen met verkrachting, onder andere toen we een oproep deden aan mannen om zich de problematiek van seksueel geweld jegens vrouwen aan te trekken en hun verantwoordelijkheid te nemen. Ironie ten top. Als het te erg wordt zullen we zeker aangifte doen, maar tot nu toe houden we het op internettrollen die hun anonimiteit misbruiken om zich verbaal af te reageren.

Wat is dat nou voor voorbeeld aan al die vrouwen, Zesde Clan? Doen alsof je neus bloedt als je bedreigingen met verkrachtingen ontvangt? Geen aangifte doen omdat je denkt dat het wel meevalt? Hoe erg moet het worden voor je wel aangifte doet? Als men zegt dat ze met een stadion vol mensen langskomen om je te verkrachten? Als iedereen zo reageert, dan verandert er natuurlijk nooit wat aan de situatie. Hup, Zesde Clan, in de benen. Doe eens iets wat tegen je natuur is en handel zelf. Je bent nu in staat om iets aan de situatie te veranderen! Doe aangifte van die dreigtweet! Of zwijg je liever?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s