Huwelijk voordeel voor geleerde mannen, nadeel voor geleerde vrouwen

Feministische blogschrijfster De Zesde Clan heeft weer een artikel geschreven dat moet leiden naar wat haar een ideale wereld lijkt: een wereld waarin vrouwen geen kinderen meer krijgen, maar al hun talenten inzetten om een topfunctie te vervullen. En oh ja, een wereld waarin mensen als Anne-Marie Slaughter monddood worden gemaakt. Vrouwen die een topfunctie hadden, maar deze uit eigen wil opgeven omdat ze hun kinderen willen zien opgroeien, zijn verraders van de feministische boodschap van De Zesde Clan.

De Zesde Clan vindt dit verschrikkelijk.

Het artikel van De Zesde Clan is een oproep aan geleerde vrouwen om vooral niet te trouwen, want dat is funest voor je carrière.

we verwachten met ons allen dat vrouwen het huis op orde houden, denken aan verjaardagen en familiebezoekjes regelen. Ook versterkt een huwelijk traditionele patronen.

Lotte Schouten en Noortje Pelikaan schreven daarover in maart een artikel in de Volkskrant: ‘Vrouwen moeten vrij zijn om te kunnen kiezen voor het traditionele rollenpatroon’. Het artikel is een pleidooi voor vrouwen om zelf hun keuze te maken en zich niets te laten opdringen door powerfeministen. Natuurlijk was De Zesde Clan laaiend over dat artikel, maar dat is een ander verhaal.

Veel feministes dragen bij aan het stigmatiseren van de vrouw, zeggen Lotte Schouten en Noortje Pelikaan in hun artikel. De Zesde Clan bewijst hoe waar die woorden zijn. En voor wie doet ze het? Willen de vrouwen die vinden dat De Zesde Clan voor hen spreekt nu hun vinger opsteken?

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Huwelijk voordeel voor geleerde mannen, nadeel voor geleerde vrouwen

  1. Pingback: Mannen vertellen vrouwen dat emancipatie af is | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s