Rosin geeft les in feministen neersabelen

Er lopen heel wat verstandige vrouwen rond, waar feministische blogschrijfster De Zesde Clan nooit bevriend mee zal worden. Hanna Rosin is één van die vrouwen. Hanna Rosin is de auteur van het inmiddels vertaalde Het einde van de man, een betoog waarin ze onderbouwt dat de vrouwen de mannen inmiddels gepasseerd zijn. Dit boek viel bij De Zesde Clan uiteraard niet in goede aarde.

Hanna Rosin heeft nu een essay geschreven over waarom feministen maar niet willen accepteren dat de strijd allang gewonnen is.

Au, daarmee raakt ze aan het bestaansrecht van De Zesde Clan. Geen wonder dat die in een artikel flink van zich afbijt. Doet ze dat inhoudelijk? Welnee, inhoudelijk kan ze geen speld tussen het betoog van Rosin krijgen. Ze sputtert wat in haar artikel dat het onlogische redeneringen zijn van Rosin, maar nergens geeft ze daar een bewijs van. Daarentegen gebruikt ze wel een ander middel: Ze gooit er een paar anti-feministische spotprenten tegenaan, waarbij ze het wil doen lijken alsof die het gedachtegoed van Rosin vormen. Leuk trucje, Zesde Clan. Alleen werkt dat niet bij de verstandige lezer.

De Zesde Clan zou de spotprenten beter kunnen gebruiken voor wat zelfreflectie. Neem deze:

Kan De Zesde Clan ons een artikel van haar laten lezen waarin de man niet door de mangel wordt gehaald of waarin niet wordt gezegd dat vrouwen per definitie deugen?

Feministen kunnen naar huis! Het patriarchaat is dood! Leve het patriarchaat! Als je genoeg uitroeptekens gebruikt, en het sprookje blijft herhalen, gaan mensen er vast een keertje in geloven.

Dat niet alleen; het is nog waar ook. Steeds meer mensen komen achter die waarheid, ook vrouwen zoals Hanna Rosin. Het zijn alleen nog dogmatici zoals De Zesde Clan die aan hun eigen verwrongen wereldbeeld blijven vasthouden.  Misschien moeten we dat soort types maar gewoon koesteren als een anomalie.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Rosin geeft les in feministen neersabelen

  1. Pingback: Openbaar vervoer blijft mijnenveld voor vrouwen | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 13 | blankemannenbolwerk

  3. Pingback: Clueless dude disorder zorgt voor wantoestanden | blankemannenbolwerk

  4. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 24 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s