Nieuwsronde: glazen plafond editie

Elke ouder kent het: bij de opvoeding probeer je je kind zo goed mogelijk inzichten bij te brengen, en op een dag merk je dat het resultaat heeft. Je merkt dat je kind baat heeft bij alles wat je hem of haar wilde bijbrengen. Je ziet dat je kind grip op de wereld krijgt en beter begrijpt hoe alles in elkaar steekt. Het eigen kleine wereldbeeld maakt plaats voor een bredere kijk op de maatschappij.

Diezelfde gevoelens koesteren wij als we de laatste tijd de feministische blogartikelen van De Zesde Clan lezen. We merken een kentering. Voorheen bazelde ze erop los dat vrouwen geen poot aan de grond kregen in Hollywood, waarna wij met artikelen kwamen waarin werd aangetoond dat ze het mis had. En verdomd als het niet waar is, deze week toonde ze in een artikel aan dat het ook bij haar was doorgedrongen dat vrouwen volop kansen krijgen in Hollywood.

Hetzelfde geldt voor haar artikel over het glazen plafond. Eindelijk dringt het tot haar door wat wij al jaren roepen: er is geen glazen plafond. Als vrouwen het willen, kunnen ze overal komen. En wat zijn we er trots op dat het ditmaal De Zesde Clan is die alle voorbeelden noemt, in plaats van dat wij het moeten doen.

Natuurlijk gaat het nog niet zonder slag of stoot bij De Zesde Clan. Een switch maken van een nauw wereldbeeld tot een volledig andere kijk op de wereld gaat natuurlijk niet zomaar. Dus legt ze de verandering voornamelijk bij de anderen. ‘Kijk, Hollywood verandert’ en ‘Kijk, het zakenleven verandert’. Nee Zesde Clan, Hollywood en het zakenleven veranderen niet. Die geven al jaren uitgebreid kansen aan de vrouwen die het willen. Jij bent het die verandert!

Zal 2014 dan het jaar worden dat De Zesde Clan stopt met haar blog omdat ze inziet dat ze het bij het verkeerde eind had? Alles wijst erop. Wij als opvoeders weten dat we dan onze taak volbracht hebben.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s