Masterchef levert winnaressen op

Een paar maanden geleden schreef Ann De Craemer een artikel voor HP/De tijd over het feminisme. Daarin zegt ze o.a:

Misschien moeten vrouwen gewoon wat vaker zeggen hoe geweldig het is om vrouw te zijn, net zoals ze moeten durven toegeven dat ‘het glazen plafond’ een mythe is. Anno 2013 is dat plafond een fabeltje geworden, in stand gehouden door achterhoedefeministen die op soldaten lijken die weliswaar beseffen dat de oorlog voorbij is, maar toch heimwee vertonen naar de spanning van het front.

Feministische blogschrijfster De Zesde Clan was laaiend toen ze dat las, omdat ze hiermee te kakken werd gezet. Tegelijkertijd heeft ze niet door dat ze in haar artikelen precies laat zien wat Ann De Craemer bedoelt. Neem bijvoorbeeld het artikel Masterchef levert winnaressen op. De Zesde Clan is dolgelukkig dat vrouwen een paar keer de eerste prijs hebben gewonnen bij het programma Masterchef.

Blij zijn om vrouwen die prijzen winnen, dat is toch een gepasseerd station? Het is toch volkomen normaal dat vrouwen prijzen winnen, op welk gebied dan ook? Niet als je De Zesde Clan heet en terugverlangt naar het feminisme van vijftig jaar geleden toen nog veel bevochten moest worden. Dat waren nog eens tijden!

Terwijl volksstammen vrouwen al veel verder zijn, blijft De Zesde Clan eenzaam achter op het feministische slagveld. ‘Kijk, hoera, vrouwen hebben een prijs gewonnen.’ De vijfde colonne, noemden we dat al eerder. De Zesde Clan trekt daarmee het feminisme weer terug naar de tijden van vroeger waar ze zo naar verlangt, in plaats van dat ze meegaat met de stroom van vrijgevochten vrouwen van nu.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s