Consumentenbond discrimineert zwangere vrouw

Zwangere vrouwen en werken; feministische blogger De Zesde Clan raakt er niet over uitgeschreven. Vrouwen die zwanger worden en geen verlenging van hun contract krijgen, pure discriminatie is dat. En volledig aan de werkgever te wijten, natuurlijk.

Een vrouw die zwanger wordt? Lastig! Vervelend! Geen zin in!

Zesde Clan, we zullen je nogmaals uitleggen dat de maatschappij geen Plopsaland is. Werkgevers hebben maar één doel en dat is hun bedrijf draaiende houden. Dat moeten ze doen met werknemers. Daar betalen ze die werknemers loon voor.

En natuurlijk, als vrouwen alleen even voor de zwangerschap afwezig zouden zijn en daarna weer volop aan de slag gaan, dan is dat nog te overzien voor de werkgever. Maar zullen we eens een knuppel in het hoenderhok gooien? Lees al die internetfora eens van zwangere vrouwen die zich afvragen hoe ze zelf het meest in de wacht kunnen slepen dankzij allerlei regelingen, hoe vervelend dat ook voor de werknemer is. We citeren een veelgegeven advies:

Volgens mij kan je gewoon nog doorwerken tot je met zwangerschapsverlof gaat, en dan na je zwangerschapsverlof stoppen, dan krijg je het meeste. Maar: niet netjes tegenover je werkgever.

Dat is de realiteit waar werkgevers mee te maken hebben. In plaats van haar woede richting die werkgevers te uiten, kan De Zesde Clan beter haar seksegenoten vermanend toespreken. ‘Dames, als jullie op deze smerige manier profiteren van allerlei regelingen, dan krijgen zwangere vrouwen een slechte naam en worden er nooit meer contracten verlengd’.

Ja, het is volkomen legaal om gebruik te maken van zwangerschapsregelingen. Het is ook volkomen legaal om contracten niet te verlengen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Consumentenbond discrimineert zwangere vrouw

  1. Sascha zegt:

    Het is volkomen illegaal om contracten niet te verlengen vanwege zwangerschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s