Mannen vertellen vrouwen dat emancipatie af is

In de media hoor je steeds vaker de stelling dat het feminisme haar doel bereikt heeft. Vrouwen kunnen kiezen wat ze willen en dat geven ze ook toe. Slechts een klein groepje verstokte powerfeministen blijft ontkennen dat dat waar is. Ann De Craemer noemt dit soort vrouwen

achterhoedefeministen die op soldaten lijken die weliswaar beseffen dat de oorlog voorbij is, maar toch heimwee vertonen naar de spanning van het front.

In het NRC verscheen het artikel Het keerpunt is bereikt: de emancipatie is niet gewoon uit, maar gewoon af. De twee auteurs geven een scherpe analyse van wat het feminisme bereikt heeft en hoe verstokte powerfeministen daarop reageren:

Het is ironisch: feministen beknorren nu het feit dat vrouwen andere keuzes blijken te maken dan mannen. Ze wuiven de vlag van keuzevrijheid, maar veroordelen de daadwerkelijke keuzes die hun volwassen, goed opgeleide seksegenoten maken.

Wie de blogartikelen van feministische De Zesde Clan leest, weet dat ze daarmee de spijker op de kop slaan. Vrouwen die een andere keuze maken dan wat powerfeministen voor hen bedacht hebben, worden afgemaakt. Ann Marie Slaughter, jij hebt een topfunctie opgezegd om tijd voor je gezin te maken? Op de brandstapel jij!

De Zesde Clan is natuurlijk laaiend dat ze zo te kakken wordt gezet door deze twee auteurs, terwijl ze dat onderhand toch wel gewend moet zijn. Keer op keer verschijnen berichten in de media van mensen (mannen én vrouwen) die vinden dat het feminisme haar doel wel bereikt heeft. We noemen een Angela Carper die het vorig jaar over huilfeminisme had. We noemen een Hanna Rosin die stelt dat de vrouwen de mannen hebben ingehaald. Angela Crott, Fleur Wirtz, Lotte Schouten en Noortje Pelikaan… de lijst is eindeloos. Allemaal vrouwen die kritisch zijn gaan nadenken over het feminisme in plaats van de schuld automatisch op de mannen af te schuiven.

Het is een bekend verschijnsel bij veranderingen: eerst heb je voorvechters, daarna volgt de grote massa en als laatste blijft er een klein groepje over dat blijft vasthouden aan de oude opvattingen. De grote grap is dat De Zesde Clan denkt dat zij een voorvechtster is, maar dat ze in werkelijkheid behoort tot het kleine groepje dat achterblijft, terwijl de rest van de maatschappij qua inzichten al veel verder is. ‘Het gaat slecht met de vrouwen,’ roept ze ons allemaal na, maar iedereen weet dat het niet waar is.

De Zesde Clan eindigt haar artikel met:

En NRC: door clickbait te publiceren kun je je cijfers misschien tijdelijk opkrikken, maar uiteindelijk gooi je het predikaat ‘kwaliteitskrant’ te grabbel.

De belevingswereld van een dogmaticus is heel simpel. Elke mening die niet de mening van een dogmaticus is, heeft automatisch geen kwaliteit. Want als je nagedacht zou hebben, zou je tot dezelfde mening als de dogmaticus zijn gekomen. Er is simpelweg geen andere mening mogelijk.

Het zou ons niets verbazen als De Zesde Clan het vooraanstaande wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences een soortgelijk bericht heeft gestuurd, toen het als onderzoeksresultaten publiceerde dat mannen en vrouwen hun hersenen verschillend gebruiken. ‘Met die publicatie gooien jullie het predikaat vooraanstaand wetenschappelijk te grabbel’. Wat zullen ze bij dat tijdschrift gelachen hebben om dat opgewonden standje uit Nederland.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Mannen vertellen vrouwen dat emancipatie af is

  1. Pingback: Tussen papier en praktijk gaapt een kloof | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Nederlandse moeder loopt stuk op sociale druk | blankemannenbolwerk

  3. Pingback: De gereedschapskist: projectie | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s