De gereedschapskist: de vriendinnenhoek

Degenen die onze blog kennen, weten dat we voornamelijk een verstandig antwoord willen geven op de vooringenomen, subjectieve artikelen met halve waarheden van feministische blogger De Zesde Clan. Hoe komt De Zesde Clan eigenlijk aan nieuwtjes voor haar blog? Het antwoord staat in haar artikel over vriendinnenhoeken.

Vriendinnenhoeken. Wij kenden de term niet, dus we zijn eens gaan googelen. Wat blijkt? Google kent de term ook niet. Tenminste, niet op de eerste pagina met hits. De Zesde Clan heeft die term bedacht voor de positie van een man als een vrouw geen relatie met hem wil. Dan stopt ze hem in haar ‘vriendinnenhoek’.

En dat is niet het enige wat De Zesde Clan bedacht heeft. Op zoek naar bagger dat ze voor haar lezers kan uitstorten (‘Zie je wel wat voor varkens mannen zijn, boehoehoe..’) is ze rond gaan struinen op een ‘nare site die mannen leert om vrouwen te versieren‘. Het allerergste voorbeeld van hoe mannen over vrouwen denken vond ze in een post van een man die zegt dat hij de laatste jaren niet in een vriendinnenhoek is geduwd door vrouwen.

Dat was de ergste! De Zesde Clan heeft ongetwijfeld haar best gedaan, maar nergens kon ze een post van iemand vinden die vrouwen wilde verkrachten of vermoorden omdat ze hem niet wilden. Of iemand die allerlei obscene taal gebruikt om vrouwen te beschrijven.

De Zesde Clan laat zich daardoor natuurlijk niet uit het veld slaan. Willen jullie geen vuige taal uitstaan die ik kan gebruiken om weer te zeggen hoe zielig wij vrouwen zijn? Dan leg ik jullie die woorden wel in de mond.

Als een vrouw geen zin heeft in zijn dwingende gedrag, schat de Zesde Clan in dat dit typisch zo’n man wordt die dan van leer trekt. Hem treft geen blaam. Nee, zij is degene die niet deugt. Zij dumpt hem in de friendzone en dat is heel, heel slecht.

Vervolgens valt ze hem op al die uitspraken aan. En ach vooruit, alle mannen moeten het natuurlijk gelijk ontgelden.

Van begeerlijk stuk naar valse hoer in vijf seconden.

En hop, De Zesde Clan heeft weer een artikel bij elkaar verzonnen, waarbij een sfeer gecreëerd moet worden van ‘Kijk zusters, wij zijn zielig en de mannen zien ons als seksobjecten. Laten we maar vooral bij elkaar in een hoekje gaan kruipen en gaan huilen’.

Ergens is het toch een goed teken dat De Zesde Clan zich moet verlagen tot dit soort praktijken. Dat wijst erop dat er niets anders te melden is aan het feministenfront, wat weer een teken is dat de strijd inderdaad gestreden is. Vrouwen staan op gelijke voet met de mannen. Wie vertelt het De Zesde Clan?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s