Nederlandse moeder loopt stuk op sociale druk

Het is een hel om een jonge moeder te zijn, althans volgens feministische blogschrijfster De Zesde Clan. Het liefst zou je die kwijlende parasiet die negen maanden in je lijf heeft gebivakkeerd aan de kant gooien om een topfunctie te vervullen. Maar ja, die sociale druk van de omgeving hè… Dus zet je maar je wensen opzij en ga je braaf je kind opvoeden. En wie weet mag je met gratie nog enkele uren betaald werk verrichten per week. Martelaren zijn het, die jonge moeders.

Het blogartikel van De Zesde Clan onderstreept wat twee auteurs onlangs in het NRC schreven:

Het is ironisch: feministen beknorren nu het feit dat vrouwen andere keuzes blijken te maken dan mannen. Ze wuiven de vlag van keuzevrijheid, maar veroordelen de daadwerkelijke keuzes die hun volwassen, goed opgeleide seksegenoten maken.

Het is tekenend voor De Zesde Clan dat ze nergens, maar dan ook nergens in haar artikel ingaat op wat jonge moeders daadwerkelijk willen. Dat hoeft ze ook niet, want dat bepaalt De Zesde Clan voor hen. Jonge moeders willen een topfunctie. Ze kunnen geen ander verlangen hebben. Als ze zich verbeelden dat ze voor hun kinderen willen zorgen, dan is dat geen vrije keuze, maar een keuze die hen is ingegeven door sociale druk. Waarlijk vrije mensen kiezen niet voor kinderen. Ze zegt het letterlijk:

Wat vrouwen nodig hebben zijn goede voorbeelden, goede ervaringen, en steun om daadwerkelijk vrije keuzes te kunnen maken.

Vrouwen zoals Ann Marie Slaughter met een topfunctie en een voorbeeldige echtgenoot die helpt in het huishouden en bij de opvoeding en die desondanks toch stoppen met werken om de opvoeding te willen meemaken, zijn verraders in de ogen van De Zesde Clan en overige powerfeministen.

Het is geen wonder dat er onder vrouwen een tegengeluid ontstaat bij zoveel arrogantie. Neem bijvoorbeeld Fleur Jurgens die met haar boek Leve de burgertrut opkomt voor haar recht om haar eigen keuzes te maken. Dat recht moet ze niet met mannen bevechten, maar met powerfeministen die menen dat ze te dom is om haar eigen keuzes te maken! Powerfeministen die ironisch genoeg menen dat vrouwen hun eigen keuzes moeten kunnen maken. Ja, als ze maar kiezen wat die powerfeministen willen. Dat is pas vrijheid!

We hebben een veelkleurige feministische beweging nodig, die vrouwen verenigt en steunt bij het opkomen voor je rechten.

Wat wij nodig hebben, is dat vrouwen zelf hun keuze kunnen maken, zonder dat een arrogante powerfeministe hen gaat vertellen dat ze dom zijn. Vrouwen hebben er recht op vrij te leven. En hoera, nergens ter wereld is het verschil tussen man en vrouw zo klein als in Nederland. Alleen om die reden al zien wij erop toe dat die vrouwen met hun verworven vrijheden niet onder het juk der dwingelandij van powerfeministen terechtkomen.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s