Vrouwenpartij doet gooi naar Europa

Je kon erop wachten. Na een politieke partij voor de ouderen en de dieren, willen de vrouwen natuurlijk niet achterblijven. In mei gaan we naar de stembus voor de Europese Verkiezingen en dan kunnen we de Vrouwen Partij aan de macht helpen. Feministische blogger De Zesde Clan is daar natuurlijk blij om.

Sparla en De Jong hebben tot nu toe, publicitair gezien, weinig voet aan de grond gekregen. De reguliere media lieten de partij voornamelijk links liggen.

Hoe zou dat komen? Omdat bij iedereen het gezonde verstand hoogtij viert?

Nederland levert slechts 26 zetels voor het Europese Parlement. Hoe groot is de kans dat één van die zetels naar de Vrouwen Partij gaat? In theorie zou de partij over de helft van de Nederlanders kunnen beschikken als achterban. Maar ja, als daarvan het grootste deel door de Libelle en de Margriet sufgepraat worden hoe geweldig ze het doen als moeder, dan schiet dat natuurlijk niet op.

De Vrouwen Partij is niet de enige nieuwkomer in de Europese Verkiezingen. De Piratenpartij en Artikel 50 doen ook voor het eerst mee. Die staan al officieel aangemeld trouwens. De Vrouwen Partij is nog druk bezig geld in te zamelen voor de waarborgsom kandidaatstelling. Als de Vrouwen Partij driekwart van de kiesdrempel niet haalt, dan is ze dat geld kwijt. Maar met zo’n grote achterban moet dat toch geen probleem zijn?

Zelf zegt de Vrouwen Partij daarover:

Nederland heeft echter als enig Europees land een dermate hoge waarborgsom voor kandidaatstelling, dat het de democratische vernieuwing op deze wijze tegenhoud. In het kader van dit ondemocratisch proces, ten tijde van de huidige economische crisis, vragen wij u hierover te berichten en dit aspect van de verkiezingen ook onder de aandacht te brengen.

‘tegenhoud’ zouden wij met een t op het eind schrijven. Gelukkig is onderwijs één van de zes speerpunten van de Vrouwen Partij.

We doen graag mee aan de oproep van de Vrouwen Partij. Dertien zetels voor de Vrouwen Partij, daar gaan we voor! Aan onze publiciteit zal het niet liggen. Als zij naïef mogen zijn, dan mogen wij dat ook.

Update: De Vrouwen Partij doet niet mee aan de Europese Verkiezingen, want ze kunnen de elfduizend euro voor de waarborgsom niet bij elkaar krijgen. Hoe is het mogelijk dat een partij met een achterban van meer dan de helft van de bevolking dat niet lukt, terwijl vage partijen als IQ, de Rechten-Plichten-Partij, JEZUS LEEFT, ikkiesvooreerlijk.eu en Aandacht en Eenvoud om er maar een paar te noemen dat wel kunnen? Zien de Nederlandse vrouwen dan niet de noodzaak in van een Vrouwen Partij die opkomt voor hun belangen? De Vrouwen Partij heeft nog bezwaar ingediend tegen de hoogte van de waarborgsom, omdat die een schending van gelijke rechten zou betekenen. Met zo’n argumentatie mag je blij zijn dat de Vrouwen Partij niet deel gaat nemen aan de Europese Verkiezingen. Er doen nu al 19 partijen mee namens Nederland, waarvan de helft uit vage partijen bestaat. Als al die vage partijen de waarborgsom wel kunnen ophoesten, terwijl ze dat geld straks kwijt zijn, dan moet de Vrouwen Partij dat ook kunnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s