Negen eenvoudige stappen om het mannelijk ego te ontmantelen

De artikelen van feministische blogger De Zesde Clan vormen doorgaans een bron van vermaak voor ons, maar het is lang geleden dat we van de bank rolden van het lachen. De reden? De Zesde Clan heeft negen punten vertaald van haar Amerikaanse zusje Jezebel, waarmee elke vrouw een man kan veranderen in een hoopje ellende. We noemen ze even, waarbij we tegelijkertijd voor De Zesde Clan zullen uitleggen waarom we daarom moeten lachen.

  • een goed betaalde baan te hebben (de paranoia. Nee, dat boeit ons niet, maar als je toch goed verdient, betaal dan ook eens de restaurantrekening)
  • 1 euro meer te verdienen dan hij (zie boven)
  • een mening hebben – en die mening hardop uitspreken (daar raak je ons ook niet mee; het is meer de plaatsvervangende schaamte voor de omgeving als je onzin uitkraamt)
  • een man hulp aanbieden. Bonuspunten als je dat in het openbaar doet (oké, dan bieden we geen hulp meer aan. Deal. Maar dan moet je niet hulpeloos kijken als je met een lekke band staat)
  • hem iets laten doen wat jij leuk vindt en hij niet (shoppen!!!!) (Dat gebeurt al aan de lopende band. Gelukkig creëren steeds meer winkels mannenopvangplekken)
  • winnen met iets wat hij leuk vindt (Oh, tot nu toe verloren jullie met opzet? Ga je gang hoor. Probeer maar te winnen)
  • zijn mening vragen en vervolgens doen wat je zelf wilt (Doe dat vooral, maar kom niet zeuren als het fout afloopt)
  • weigeren te raden wat hij voelt als hij je dat niet uit zichzelf vertelt (Grappig, wij willen ook helemaal niet dat je daar naar gaat raden. We trekken ons terug in onze grot tot het probleem verwerkt is. Het zijn juist de vrouwen die op veelbetekenende toon ‘niets’ zeggen als we vragen wat er scheelt, waarna we moeten gaan raden)
  • een macho man vertellen dat hij echt niet zo macho is. (Of een schaars geklede vrouw op al haar gebreken wijzen, kun je ook lachen)

Als uitsmijter zegt De Zesde Clan:

Laten we eerst eens proberen mensen te zijn. Met onze individuele voor- en afkeuren. Dat is vaak al moeilijk genoeg.

Hahahahaha, dat schrijft een artikel vol stereotyperingen, geeft het als tag ‘stereotypen’ en ‘rolpatronen’ en doet dan een oproep om eens proberen mensen te zijn?

Heelmeester, genees uzelf. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s