Films met vrouwen maken winst

We hebben weer een stap voorwaarts gezet, beste mensen. Feministische blogschrijfster De Zesde Clan schreef menig artikel over haar waanidee dat vrouwen geen noemenswaardige rollen kregen in films, waarna wij met artikelen bewezen dat dat niet het geval is. Het kwartje is geland. Ook De Zesde Clan is er inmiddels van overtuigd dat er films met vrouwen verschijnen.

En alsof ze nooit beweerd heeft dat er geen films met vrouwen bestaan, gooit ze het opeens over een andere boeg. ‘Films met vrouwen maken winst’. Wel, gefeliciteerd. De Zesde Clan haast zich met de conclusie dat er dan vooral veel meer films met vrouwen moeten komen. Maar is dat ook zo?

Kijken we naar het Dashboard Bioscoopbezoek van 2013, dan zien we andere cijfers. Volgens dat Dashboard bestaat het bioscooppubliek voor 54% uit vrouwen en 46% uit mannen. Het is dus vooral zaak om films te maken die mannen aanspreken. De Zesde Clan komt tot een andere conclusie:

Voeg daaraan toe dat vrouwen iets meer dan de helft van de kaartjes kopen, en je zou zeggen dat Hollywood de helft van de wereldbevolking serieus moet nemen.

Daar komt de denkfout van De Zesde Clan tevoorschijn. De Zesde Clan meent dat vrouwen naar de bioscoop gaan om hun eigen sekse te zien. Maar willen vrouwen dat echt of vindt De Zesde Clan dat ze dat moeten doen? Ziet De Zesde Clan films voornamelijk als propagandamiddel om haar eigen feministische ideeën te verspreiden?

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wat De Zesde Clan vindt. De meeste bioscoopbezoekers zijn vrouwen en zij genieten van het filmaanbod. Mocht dat niet het geval zijn, dan bleven ze wel weg. Het is een teken dat Hollywood het goed doet, wat De Zesde Clan ook beweert.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s