Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 13

Het CBS komt met een opvallend bericht: De vrouw heeft steeds vaker een hoger inkomen dan haar partner. In 2002 was dat in 13% van de gevallen zo; in 2012 is dat gestegen naar 19%. De toename is het grootst bij paren met jonge kinderen, vooral omdat steeds meer vrouwen evenveel blijven werken na de geboorte van hun kind.

Vrouwelijke hoofdkostwinners bij paren, beide 15 tot 65 jaar

Hoe is dat te rijmen met de alarmerende berichten die feministische blogger De Zesde Clan continu over haar lezers uitstort? Als je haar moet geloven dan worden vrouwen ontslagen als ze zwanger worden, willen mannen niet minder uren werken dan hun vrouw en verdienen vrouwen structureel minder dan mannen.

Wie moeten we nu geloven? Het objectieve CBS dat met wetenschappelijk onderbouwde cijfers komt of een subjectieve feministe die niet in staat is om de gorilla te zien? De vraag stellen is de vraag beantwoorden. Maar laten we voor de lol er eens vanuit gaan dat De Zesde Clan een punt heeft. Op haar aanraden keken we op de site van Womeninc of wij wel genoeg verdienden. Die site is voornamelijk bedoeld om vrouwen wijs te maken dat ze € 300.000,- aan salaris mislopen. Oké, wij vulden in dat we geboren zijn in 1975, een hbo-opleiding hebben gedaan, een vaste baan hebben, 3500-4500 euro per maand verdienen voor 40 uur werk, geen leiding geven, in een bedrijf met minder dan 50 personeelsleden werken, een vast contract hebben, geen enkele bijscholing hebben gedaan en de laatste tien jaar niet langer dan een jaar hebben gestopt met werken. En wat blijkt? Ook een man met deze gegevens verdient 280.701,- euro meer! Zesde Clan en Womeninc, het is nog erger dan jullie dachten! Ook mannen lopen structureel 3 ton mis in hun leven! Zullen we gezamenlijk actie gaan voeren?

Het moge duidelijk zijn: de beweringen van vooringenomen personen en instanties zoals De Zesde Clan en Womeninc zijn niet serieus te nemen. De cijfers van het CBS daarentegen sluiten precies aan op wat Hanna Rosin al zegt in haar boek Het einde van de man. Rosin stelt in haar boek en de lezingen die ze daarover geeft dat vrouwen de man aan het inhalen zijn. Ze zijn steeds vaker beter opgeleid en verdienen meer dan de man. Rosin wordt afgemaakt door feministen, ook door De Zesde Clan, maar dat weerhoudt haar er niet van om haar boodschap te verkondigen. In Nederland komt het CBS inmiddels tot dezelfde conclusies als Rosin. We mogen blij zijn dat de cijfers van het CBS meer gewicht in de schaal leggen dan de ongefundeerde mening van een vrouwtje dat niet wil dat het waar is.

 

 

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 13

  1. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 24 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s