Seksisme ondermijnt zelfvertrouwen

Katty Hay en Claire Shipman schrijven een artikel in opinietijdschrift The Atlantic over het feit dat mannen meer zelfvertrouwen hebben en hoe vrouwen dat ook kunnen krijgen. We noemen hun namen maar even, want feministische blogschrijfster De Zesde Clan noemt hen enkel ‘de auteurs’ in haar artikel, alsof je vrouwen als anonieme wezens moet behandelen. Respectloos vinden wij dat.

Ze heeft natuurlijk een reden om hun namen niet te noemen, want Katty en Claire mogen zich scharen in de lange rij van vrouwen die een andere mening hebben dan De Zesde Clan. Zij stellen dat vrouwen ook zelf iets aan hun situatie kunnen doen:

to become more confident, women need to stop thinking so much and just act. […] Almost daily, new evidence emerges of just how much our brains can change over the course of our lives, in response to shifting thought patterns and behavior. If we keep at it, if we channel our talent for hard work, we can make our brains more confidence-prone. What the neuroscientists call plasticity, we call hope.

De Zesde Clan lacht zich rot als ze zoiets hoort. Vrouwen die hun eigen situatie veranderen, dat is de wereld op zijn kop. Nee, daar hebben vrouwen mannen voor nodig, houdt ze haar lezers keer op keer voor. Waag het maar niet om voor jezelf op te komen hoor vrouw, want dan word je als arrogante bitch beschouwd. Hier, kom maar met ons samen in een hoekje zitten huilen over al het onrecht dat ons overkomt. Boehoehoe.. Als we maar lang genoeg gaan zitten huilen, dan zul je merken dat het vanzelf beter gaat.

Het is geen wonder dat steeds meer vrouwen zich afkeren van dit soort huilfeminisme. We noemen een Marianne Zwagerman die de vloer aanveegde met huilfeministe Milou van Hintum. We noemen een Angela Carper die bewees hoeveel vrouwen kunnen bewerkstelligen als ze zelf actief worden.

Keer op keer ontpopt De Zesde Clan zich als de vijfde colonne van het feminisme. Steeds opnieuw waarschuwt ze haar lezers dat ze zelf niets aan hun situatie moeten veranderen en vraagt ze hen om dat alsjeblieft aan de mannen over te laten. Daardoor onderstreept ze keer op keer dat vrouwen hulpeloze wezens zijn.

Almost daily, new evidence emerges of just how much our brains can change over the course of our lives, in response to shifting thought patterns and behavior

zeggen Katty en Claire. Dat geldt ook andersom. Als je maar vaak genoeg blijft herhalen dat je een hulpeloos wezen bent en dat je voor je levensgeluk overgeleverd bent aan de andere sekse dan wordt dat vanzelf waar. Self-fulfilling prophecy heet zoiets.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Seksisme ondermijnt zelfvertrouwen

  1. Pingback: Vrouw en geniaal? Het wil er niet in | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Seksisme alarm: “Emo’s reis” van prof. dr. De Boer | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s