Vrouw en loopbaan in tien onderzoeken

Af en toe denken (en hopen) we dat de blog van de feministische Zesde Clan één grote hoax is. Dat alle onzin die ze uitkraamt, bedoeld is als een parodie op het powerfeminisme. Als dat zo is, dan zijn wij daar met open ogen ingetrapt. Graag zelfs, want we hopen van ganser harte dat er niet werkelijk iemand in Nederland rondloopt die zo overtuigd is van haar eigen dwaasheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem haar artikel over vrouwen en werken. Met grote oogkleppen voor schraapt ze tien onderzoeken uit de hele wereld bij elkaar, om haar lezers een totaalbeeld voor te schotelen dat die arme vrouwen (boehoehoe) het onmogelijk wordt gemaakt om te werken. Om eens wat te noemen: vrouwen worden niet aangemoedigd om te solliciteren, ze worden ontslagen als ze zwanger worden, ze worden uitgesloten door mannelijke collega’s, ze mogen alleen een hoge topfunctie vervullen als er stront aan de knikker is, etc… In één zin: ‘Boehoehoe, vrouwen worden op alle fronten gedwarsboomd.’

Is er een zinnig mens die al deze onzin gelooft? Hoe denkt De Zesde Clan dat het in hemelsnaam mogelijk is dat er nog één vrouw is die werkt? En waarom noemt ze niet al die onderzoeken waaruit blijkt dat het vrouwen enorm voor de wind gaat op het gebied van werk? Heeft ze ondertussen het rapport van het CBS al gelezen over dat vrouwen steeds meer gaan verdienen dan hun man, o.a. omdat ze na hun zwangerschap gewoon blijven werken (en dus niet massaal ontslagen worden zoals De Zesde Clan meent). Of kent ze het onderzoek waaruit blijkt dat juist mannen graag een vrouw als baas hebben en vrouwen de voorkeur geven aan een man? Wellicht heeft De Zesde Clan het artikel van Roos Woltering gelezen over vrouwen op de werkvloer en hoe ze elkaar het licht in de ogen niet gunnen?

Misschien moet De Zesde Clan die onderzoeken ook meenemen in haar artikel voor een meer genuanceerd beeld dat meer overeenkomt met de werkelijkheid. Tenzij het natuurlijk wel bedoeld is als één grote grap. Dan zijn wij er wederom ingetrapt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s