YesAllWomen ook in Nederland

Wat powerfeministen gemeen hebben, is dat ze doorslaan in hun extreme gedachten. Het heeft geen zin om hen terug te leiden op het juiste pad door middel van relativering en de zaken in perspectief te zetten. Zodra je dat probeert door bijvoorbeeld te zeggen ‘en de mannen dan?’ dan wordt er gehakt van je gemaakt. Powerfeministen willen niet dat de ‘problemen’ die zij aan de kaak stellen in relatie tot de maatschappij gezien worden.

Nu op Twitter de hashtag #YesAllWomen is opgedoken, wil feministische blogger De Zesde Clan graag nogmaals laten horen hoe ze over mannen denkt. In het kort komt het hierop neer: het kan zijn dat je als man geen andere vrouwen verkracht, maar omdat er mannen zijn die dat wel doen, ben jij ook schuldig.

[……………………………………]

Ja, laat dat maar even op je inwerken. Je bent schuldig omdat anderen iets gedaan hebben.

Zoals in al haar andere artikelen maakt De Zesde Clan zich weer schuldig aan hokjesdenken. De wereld is in haar ogen verdeeld in twee kampen: mannen en vrouwen (and never the twain shall meet). Als individuen van een kamp een bepaald gedrag vertonen, dan is het hele kamp daar collectief verantwoordelijk voor. Nee, het is niet zo dat de hele wereld (dus zowel mannen als vrouwen) ervoor moeten zorgen dat die individuen dat ongewenste gedrag niet vertonen. Ben je gek. Dat zou impliceren dat vrouwen zelf ook iets aan hun situatie kunnen doen. Nee, laat de vrouwen maar in hun slachtofferrol kruipen en dan beschuldigen we alle mannen ervan dat ze smerige verkrachters zijn. En ben je zo’n zeldzame man die geen vrouwen verkracht? Dat zou wel heel toevallig zijn, maar in dat geval moet je er maar voor zorgen dat die 99,99% van alle andere mannen die er wel lustig op los verkrachten daarmee stoppen.

Dogmatici zoals De Zesde Clan en bijvoorbeeld Geert Wilders hebben generaliseren nodig om hun eigen waanideeën te onderbouwen. Dat is jammer. Problemen los je niet op door te generaliseren en te stigmatiseren. De weldenkende mens die verder kijkt en het individu ziet, kent de kracht van de nuance. Die nuance, dat is precies wat we missen in de artikelen van De Zesde Clan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s