Schrijfsters vallen in de prijzen – behalve bij Vrij Nederland

Waarom zijn powerfeministen zo ontevreden over hoe het tegenwoordig met vrouwen gaat? Omdat het voor hen niet voldoende is dat vrouwen evengoed zijn als mannen, en dat ze niet zullen rusten voor vrouwen veeeeeel beter dan mannen worden beschouwd. Het blogartikel van de feministische Zesde Clan over vrouwen en literatuurprijzen laat dit duidelijk zien.

Het is inmiddels tot De Zesde Clan doorgedrongen dat vrouwen ook literatuurprijzen kunnen winnen. De bewijzen dat vrouwen dat kunnen zijn natuurlijk overstelpend, dus ze kan er ook niet omheen, maar je weet het maar nooit met dogmatici. Extremisten zoals holocaustontkenners kun je ook niet aan het verstand peuteren dat ze ongelijk hebben.

In haar artikel noemt ze inderdaad wat vrouwen die de laatste tijd wat prijzen hebben gewonnen. Voor de uitreiking van de Academia Literatuurprijs in september schijnen zelfs louter vrouwen te zijn genomineerd (als het alleen mannen zouden zijn zou het huis te klein zijn bij De Zesde Clan, maar omgekeerd is er blijkbaar helemaal geen sprake van seksisme). Maar toch wringt er iets:

Behalve bij Vrij Nederland, waar de zoveelste blanke man de eretitel Thriller van het Jaar op zijn naam mag schrijven

We zeiden het al eerder: lees eens ‘neger’ waar De Zesde Clan ‘blanke man’ schrijft en kijk wat er dan staat.

Een man wint een boekenprijs. Mag dat soms nog in deze wereld of rusten de powerfeministen niet voor echt alle boekenprijzen naar vrouwen gaan?

Jaaa, maar het legertje recensenten bevat veel vrouwen, verdedigt VN zich. Tsja, dat maakt niet uit.

Als je goed leest, dan zegt Vrij Nederland meer over de recensenten, Zesde Clan. VN zegt dat de meerderheid van de recensenten uit vrouwen bestond. De Zesde Clan heeft daar geen boodschap aan. Die vindt alle vrouwen die niet voor een vrouw kiezen dom. Hartstikke dom. Oh, die domme vrouwen zullen het niet bewust doen, hoor. Het komt omdat ze volledig gehersenspoeld zijn en alleen maar mannen willen behagen en denken dat alleen mannen kwaliteit kunnen leveren. Maar hoera, gelukkig heeft De Zesde Clan het licht gezien en zal ze die hersenspoeling bij al die vrouwen ongedaan maken. En ondertussen vraagt ze zich af waarom powerfeministen toch als arrogant worden beschouwd door andere vrouwen.

Vrij Nederland kan niets goed doen in de ogen van De Zesde Clan. Vorig jaar werden ze nog verguisd omdat ze een blote vrouwenrug op de cover van de Detective & Thrillergids hadden gezet. De keuze van dit jaar is ook niet goed. Waarom niet? Omdat het seksuele objectificatie is volgens De Zesde Clan. Watte? Nu niet gelijk met de oren beginnen te klapperen. In haar eigen paranoïde wereldje bedoelt ze het allemaal heel goed. Je kunt geen rekening houden met een groepje powerfeministen dat zelfs in een lantaarnpaal een fallussymbool ziet en dat de mannen gaat verwijten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s