Demonstranten bedreigen journaliste met verkrachting

Een journaliste van GeenStijl ging naar een pro-Palestijnse demonstratie en moest ontzet worden door de politie. Feministische blogger De Zesde Clan maakt zich kwaad om de berichtgeving hierover, omdat niemand meldt dat het om seksisme gaat. Tja, waarom zou iemand dat doen? Alleen De Zesde Clan en dergelijke powerfeministen zijn in staat om overal seksisme in te zien. De rest van Nederland zag een oproerkraaister die een koekje van eigen deeg kreeg. We noemen wat weerlegbare argumenten van De Zesde Clan:

Maar waar bedreigden ze haar mee? Met verkrachting. En dat is iets waar mannen vrouwen mee dreigen, als er iets gebeurt wat ze niet leuk vinden.

Nou inderdaad, goed gezien Zesde Clan. Zodra er ook maar het minste of geringste gebeurt wat wij niet leuk vinden, dan dreigen we met verkrachting. Dat doen wij mannen allemaal en continu, niemand uitgezonderd. We dachten dat het niemand zou opvallen, maar zo’n intelligent wezen als jij heeft ons haarfijn door.

Annabel Nanninga van GeenStijl woonde de demonstratie bij in verband met haar werk: verslag doen en nieuws over de gebeurtenis publiceren.

De Zesde Clan ‘vergeet’ even te vertellen wat voor journalistiek GeenStijl bedrijft. ‘Ongefundeerd en nodeloos kwetsend’ staat op hun site. De kijkers van Powned weten dat de journalisten van GeenStijl als taak hebben om te provoceren, te zuigen en te treiteren, net zolang tot hun slachtoffer uit woede een uitglijder maakt die ze daarna breeduit in de pers kunnen presenteren. Onder andere Erwin Olaf en Ella Vogelaar werden op die manier te grazen genomen. De Zesde Clan mag in haar artikel doen voorkomen alsof Annabel op weg was om op objectieve wijze verslag te doen, maar haar opzet was om vooral te prikkelen. En wie kaatst kan de bal terugverwachten.

Annabel: Ik vroeg haar of ze de bedreiging had gehoord, en of ze wel wist dat fotograferen op de openbare weg is toegestaan.

Natuurlijk Annabel, hang maar de vermoorde onschuld uit. Fotograferen op de openbare weg is toegestaan. Heb je gespijbeld toen tijdens de opleiding journalistiek het portretrecht werd behandeld (of hoeven verslaggevers van GeenStijl deze opleiding niet hoeven doen omdat deze niet strookt met de uitgangspunten van GeenStijl?). De Nieuwe Revu probeerde dit jaar ook de vermoorde onschuld uit te hangen, maar kreeg de deksel op de neus.

Het gebeurt slechts zelden dat mannen voor hoer worden uitgemaakt omdat ze hun werk doen. ‘Wijf’ is ook een scheldwoord met een seksistische toepassing. Een man is zelden ‘wijf’, een vrouw daarentegen krijgt dit regelmatig te horen.

De Zesde Clan moet zich eens verdiepen in schelden. Uit een onderzoek van Groningse studenten:

Nederlanders {…} schelden een man uit voor de mannelijke en een vrouw voor de vrouwelijke genitaliën. Mannen en vrouwen schelden ongeveer evenveel en even grof, ongeacht waar ze vandaan komen.

Vandaar dat mannen zelden een wijf worden genoemd. Daarentegen worden vrouwen zelden klootzak, eikel, lul of lapzwans genoemd zoals Paulien Cornelisse terecht opmerkt. En als we het bij keurige betitelingen horen: mannen worden ook zelden ‘mevrouw’ genoemd, net als dat vrouwen zelden ‘meneer’ worden genoemd. De Zesde Clan vindt dat seksisme, de rest van de mensheid vindt dat normale omgangsvormen.

Bijna tweederde van alle journalistes maakt iets dergelijks mee,

Oei, bijna tweederde van alle journalistes? Dus ook die van de Libelle, Margriet, Viva etc.. meegerekend? Al die journalistes? Of betreft het een beperkte onderzoeksgroep, van alleen oorlogverslaggeefsters bijvoorbeeld? Dat vertekent het beeld wel hè, Zesde Clan? Maar het bekt ontzettend lekker; tweederde van alle journalistes maakt iets dergelijks mee. Wie let er dan nog op feiten?

GeenStijl zuigt. Dat is het bestaansrecht van GeenStijl. Daarbij lijken ze op Geert Wilders die wild om zich heen slaat, maar zelf niet kan incasseren. De Zesde Clan zou eens moeten kijken hoe GeenStijl over feministen denkt voor ze meent dat ze het voor hen op moet nemen.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Demonstranten bedreigen journaliste met verkrachting

  1. Pingback: Geen Stijl botst tegen grenzen aan | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s