Vrouwen tegen feminisme krijgen kattig antwoord

Er zijn van die momenten dat je je vertrouwen in de mensheid terugkrijgt, bijvoorbeeld als je de site womenagainstfeminism leest. Op die site plaatsen vrouwen teksten waarom ze tegen feminisme zijn. Dat zijn ze vooral omdat die vrouwen ervoor kiezen om van de hele mensheid te houden en niet de man als natuurlijke vijand kiezen zoals powerfeministen doen.

http://womenagainstfeminism.tumblr.com/submit

Hoe moet je als feminist daarop reageren? Feministische blogger De Zesde Clan draaide nog meer door dan gewoonlijk en besloot dat kattencartoons een afdoend antwoord waren op al deze vrouwen.

Kattencartoons als een intelligente reactie op zoveel meningen? Niet serieus te nemen natuurlijk, maar wie een niveau verder kijkt, kan een aantal conclusies trekken:

  • De Zesde Clan is een enorme kattenfan (zie ook eerdere artikelen van haar waarin ze bijvoorbeeld Hp/de tijd adviseert om foto’s van schattige kittens te plaatsen om bezoekers te trekken in plaats van opinieartikelen)
  • Ondanks de we-vorm in haar artikelen schrijft De Zesde Clan / Idamels de artikelen alleen. Dat blijkt ook uit de afsluiting ‘Zie je wel? Ik wist het. Ik WIST het.’ De Zesde Clan heeft dus ook geen klankbord waarop ze de inhoud van artikelen toetst. Niemand corrigeert haar op feitelijke onwaarheden (ja, wij doen dat achteraf, maar het zou mooi zijn als dat voortijd zou gebeuren)
  • Gezien haar liefde voor katten is de kans groot dat De Zesde Clan zo’n verdwaasd vrouwtje is dat zich heeft omgeven met katten, geen contact heeft met mensen en geen idee heeft wat er in de maatschappij leeft
  • Het plaatsen van die kattencartoons als een normaal antwoord, geeft aan wat voor referentiekader De Zesde Clan heeft. Ze heeft katten zo hoog zitten, dat het voor haar ondenkbaar is dat andere mensen daar anders tegen aankijken. Dit inleven in andere zienswijzen is typerend voor mensen zoals De Zesde Clan.

Gelukkig staat De Zesde Clan alleen. Meer en meer vrouwen zien in dat mannen niet de vijand zijn en dat het de powerfeministen zijn die hen willen onderdrukken. Hear, hear….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vrouwen tegen feminisme krijgen kattig antwoord

  1. Pingback: Internet is een machtig wapen voor meer bewustwording | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s