KPN ziet diversiteit als blanke vrouw of allochtone man

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. KPN heeft na vijf jaar besloten om niet dwangmatig vrouwen in de top te stoppen, maar te kijken naar de kwaliteit van de kandidaten. En ja, dat betekent dat ook een blanke man in aanmerking komt.

Kwaliteit. Een logisch criterium dat je in het hele blogartikel van de feministische blogger De Zesde Clan niet tegenkomt. We zullen het even voor haar uitleggen (zoals we al vaker hebben gedaan). De wereld is niet één groot Plopsaland. Bedrijven moeten winst maken om te overleven. Ja, heel vervelend dat het zo werkt. Winst behaal je door de beste mensen aan te trekken. Als je de beste mensen discrimineert vanwege je beleid, dan krijg je automatisch slechter personeel wat voor slechtere resultaten zorgt. We schreven al eens een artikel over een vrouw die had onderzocht dat Noorse bedrijven die verplicht vrouwen aan de top aanstelden slechter gingen presteren.

De Zesde Clan kent deze onderzoeken ook. Om die reden rept ze in haar artikel met geen woord over de beweegreden van de KPN. Nergens valt het woord ‘kwaliteit’ te lezen.

Wat ze wel doet? Op een flauwe manier de aandacht afleiden. Kijk, de KPN heeft het over blanke vrouwen en allochtone mannen. De allochtone vrouw bestaat bij hen niet! Oooh, slechte, slechte KPN!!! En daar wordt vervolgens het hele artikel aan gewijd.

Te triest voor woorden, dit soort domme argumenten. Zullen we De Zesde Clan nog wat voer geven voor haar artikel? De KPN heeft het ook niet over gehandicapten, homoseksuelen of senioren. Foei foei foei, stoute KPN toch. Misschien kan de KPN  het goedmaken door een bejaarde, lesbische Keniaanse in een rolstoel aan te nemen?

Als het blogartikel van De Zesde Clan een voorbeeld moet zijn van het denkniveau van een hogeropgeleide, dan is het terecht dat de KPN voortaan weer selecteert op kwaliteit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op KPN ziet diversiteit als blanke vrouw of allochtone man

  1. Pingback: Cinekid: waar zijn de meisjes? | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s