Welke schrijfsters ontdek jij in 2015?

Feministische blogger De Zesde Clan doet een oproep aan haar lezers: ga alsjeblieft boeken lezen die door vrouwen geschreven zijn.

We hebben het wel eens eerder gezegd: De Zesde Clan is de vijfde colonne van het feminisme. Wat een compliment (!) voor vrouwelijke auteurs is de oproep van De Zesde Clan. ‘Wat leuk dat je mijn boek gelezen hebt. Heb je het gekozen vanwege de inhoud?’ ‘Nee, ik heb het gelezen omdat je een vrouw bent.’ Dat is hetzelfde als tegen een vierjarig kind zeggen dat ie een prachtige tekening heeft gemaakt. Natuurlijk is die tekening bagger, maar je zegt tegen hem dat ie prachtig is zodat hij zich gewaardeerd voelt. De Zesde Clan wil graag dat we vrouwelijke auteurs op dezelfde manier gaan benaderen.

En niet alleen vrouwelijke auteurs. De Zesde Clan wil voor alle sectoren graag dat er voor vrouwen gekozen, puur op basis van geslacht en niet vanwege de inhoud. Moet er bijvoorbeeld een deskundige aanschuiven bij een televisieprogramma? Kies dan alsjeblieft voor een vrouw.

Gelukkig zijn er ook vrouwen zoals prof. dr. Barbara Baarsma die het een belediging vinden als ze uitgenodigd worden omdat ze een vrouw zijn. Als Barbara om die reden wordt gevraagd, dan weigert ze te komen. Zij wil uitgenodigd worden vanwege de inhoud.

Barbara Baarsma heeft ook boeken geschreven. Als De Zesde Clan die wil lezen, dan graag vanwege de inhoud en niet omdat Barbara een vrouw is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s