Cinekid: waar zijn de meisjes?

Het kinderfilmfestival Cinekid is voor feministische blogger De Zesde Clan aanleiding om weer een huilverhaal op te hangen: volgens haar komen vrouwen en meisjes te weinig aan bod wat films betreft. Haar blogartikel is een schoolvoorbeeld van de onzichtbare gorilla: ze wil zo dolgraag aantonen dat vrouwen slachtoffers zijn, dat ze alle feiten die anders beweren simpelweg verzwijgt. En juist daardoor worden vrouwen doodgezwegen! Goed bezig, Zesde Clan!

Horen we De Zesde Clan bijvoorbeeld over het reclamefilmpje voor Cinekid, waarbij niet alle rollen aan blanke jongetjes zijn uitgedeeld, maar ook een blank meisje en een zwart jongetje actief meedoen? Oh nee, dat is natuurlijk ook fout! Er doet geen zwart meisje mee! Laten we alsjeblieft niet dezelfde fout maken als de KPN.

‘De films gaan over jongens en de moeders zijn dood,’ jammert De Zesde Clan. Het liefst zou ze de VROUW Astrid Lindgren postuum aanklagen omdat de moeder van Pippi Langkous in de hemel is, maar haar vader nog wel leeft. Dat Pippi Langkous een sterk meisje is, maakt niet zoveel uit. En denk eens aan het arme hertje Bambi wiens moeder doodgaat. Allemaal vrouwenhaat in de ogen van De Zesde Clan.

Op welke films heeft De Zesde Clan haar pijlen gericht? Het leven volgens Nino, bijvoorbeeld. Heeft iemand in haar blogartikel gelezen dat die film gemaakt is door de VROUW Simone van Dusseldorp? Nee natuurlijk, want dat doet afbreuk aan het leugenachtige jankverhaal van De Zesde Clan dat vrouwelijke regisseurs geen kans krijgen. Pinocchio krijgt er van langs om dezelfde reden. Dat zal de VROUW Anna Justice die de film gemaakt heeft niet leuk vinden (maar ook zij wordt niet genoemd in het artikel). De film Felix. Zelfde verhaal. De Zesde Clan noemt de VROUW Roberta Durrant niet die daarvoor verantwoordelijk is. Zo kunnen we wel even doorgaan. Legio films van Cinekid zijn gemaakt door vrouwen en dat wordt allemaal genegeerd door De Zesde Clan.

De paranoia zit hoog bij De Zesde Clan:

Als meisjes of vrouwen al voorkomen, zijn ze zwaar in de minderheid, en/of een buitenstaander met een al dan niet negatief aspect. De gemene directrice uit Mees Kees.

Mees Kees, nog zoiets. Heeft iemand in het artikel gelezen dat dit een boekenserie is van de VROUW Mirjam Oldenhave? Of dat de films geregisseerd zijn door de VROUW Barbara Bredero? Hebben zij soms met een pistool op hun hoofd die boeken geschreven of films gemaakt? Of zijn het twee verstandige vrouwen die geen last hebben van dezelfde waanideeën als De Zesde Clan?

Of de film Dummie de Mummie die niet goed is omdat ie over een blank jongetje gaat wiens moeder is overleden. Weet De Zesde Clan dat de VROUW Tosca Menten deze boekenserie heeft geschreven? Klaarblijkelijk niet, want ze wordt niet genoemd in haar artikel. Oh nee, dat zou daar natuurlijk afbreuk aan doen. Ze wil graag de schijn ophouden dat de hele filmindustrie gebaseerd is op het negeren van vrouwen en alle feiten die niet in die theorie passen, worden verzwegen. De onzichtbare gorilla in optima forma.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Cinekid: waar zijn de meisjes?

  1. Pingback: Nederlandse filmindustrie toont gemengd beeld | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s