Clueless dude disorder zorgt voor wantoestanden

Altijd fijn als een bepaalde term een patroon beschrijft. Dan heeft het beestje een naam en kun je het beter herkennen als het zich voordoet.

Aldus het begin van een artikel van feministische blogger De Zesde Clan. We zijn het helemaal met haar eens. Om die reden schreven we het artikel victim mentality over haar. De Zesde Clan wil het echter niet over haar eigen stoornis hebben, maar over de clueless dude disorder. Dat betekent zoveel als een man die net doet alsof ie iets niet kan of begrijpt, zodat hij daar mooi mee wegkomt.

de niet-begrijpende kerel treedt ook zeer vaak op in het huishouden, signaleerden vrienden van de Zesde Clan. Handig, want als je bijvoorbeeld de was verpest, of blijkbaar niet kunt poetsen, blijven vrouwen dat doen.

Natuurlijk. En hoe gaan we de vrouw noemen die hulpeloos langs de kant van de weg gaat staan als de auto een lekke band heeft? Clueless chick disorder?

Het blijft niet bij het voorbeeld uit het huishouden. Zeg ‘mannen’ tegen De Zesde Clan en binnen de kortst mogelijke tijd heb je een tirade wat voor verkrachters het allemaal zijn. In het artikel wordt de stap gemaakt naar twee filmpjes die vrouwen hebben gemaakt om te laten zien wat er op straat allemaal voor opmerkingen naar hun hoofd geslingerd worden.

(De Volkskrant was er verdacht snel bij om zulke faux-naieve ‘wat is er mis mee’- reacties, aandacht te geven.)

Waarom was de Volkskrant er verdacht snel bij, paranoïde Zesde Clan? Oh ja, we weten het al. Dat past bij je victim mentality syndroom. De Volkskrant is er natuurlijk op uit om agressie jegens vrouwen goed te praten. De hele wereld bagatelliseert agressie jegens vrouwen. Dat heb je goed gezien, victim mentality-slachtoffertje.

De Zesde Clan zou het opinieartikel van de Volkskrant eens moeten lezen. Daarin staat een bijdrage van Hanna Rosin. Natuurlijk, wij weten dat Hanna Rosin en De Zesde Clan botsen. Dat krijg je als je twee mensen bij elkaar zet waarvan de één lijdt aan victim mentality en de ander helder nadenkt en ziet dat de vrouw de man aan het voorbijstreven is. Rosin heeft ook de filmpjes gezien en stelt de vraag: waar zijn de blanke mannen in dit verhaal?

Maar onbedoeld maakt de video nog een geheel ander punt, namelijk dat de mannen die naroepen en sissen meestal donkere mannen en latino’s zijn die ’s middags rondhangen op straat in kleding die niet suggereert dat ze op hun lunchpauze zijn. Is dit de realiteit of is er iets mis gegaan tijdens het monteren van de film?

En daarmee raakt ze een heikel punt waarvoor De Zesde Clan te bescheten is om dat te behandelen. In de filmpjes zijn het geen blanke mannen die de vrouwen lastigvallen, maar dat durft De Zesde Clan niet te zeggen. Als het over blanke mannen gaat, dan is de hoogste boom nog niet goed genoeg om die vuillak aan op te hangen. Maar nog nooit heeft ze iets over de gekleurde man durven te zeggen.

Dat zie je ook terug zodra het over keuzes van vrouwen gaat. Als een vrouw kiest voor haar kind in plaats van een topfunctie, dan krijgt ze de wind van voren van De Zesde Clan. Dan heet het dat ze haar keuze niet maakt in een vacuüm en dat ze alleen maar aan de norm wil voldoen, etcetera… Maar buitenlandse vrouwen die ervoor kiezen om een boerka te dragen? Die worden met rust gelaten door De Zesde Clan. Die keuze hebben ze namelijk in een vacuüm gemaakt. Welnee, geen sprake van dat die hen is opgedrongen door hun cultuur, religie, omgeving of eigen man. Ben je gek? Daar brandt De Zesde Clan haar vingers niet aan.

Zesde Clan, zoals de video’s overduidelijk laten zien, zijn de blanke mannen allang zover dat ze vrouwen op straat met rust laten. Zou je de moed willen hebben om je pijlen op de gekleurde mannen te richten? (Dit was een retorische vraag; we kennen je antwoord al.)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Clueless dude disorder zorgt voor wantoestanden

  1. Pingback: Carnaval kan zegen zijn voor Keulen | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s