Amerikaanse Congres telt honderd vrouwen

Hoera, het Amerikaanse Congres telt momenteel honderd vrouwen, juicht feministische blogger De Zesde Clan. Althans, voorlopig. In 2015 worden de uitslagen van de verkiezingen van deze week effectief. De winst van de Republikeinen betekent dat meer mannen in het Congres zullen plaatsnemen. Dat betekent slecht nieuws voor de vrouwen, want het is algemeen bekend dat Republikeinen notoire vrouwenhaters zijn. Zo denk je er tenminste over als je De Zesde Clan bent.

In haar artikel gaat ze er niet op in hoe het kan dat de Republikeinen gewonnen hebben. Dat is begrijpelijk want ze kan het niet wijten aan het old boys network of het feit dat vrouwen geen stemrecht hebben. Iedereen mag stemmen, dus als de vrouwen het hadden gewild, hadden ze het halve Congres met vrouwen kunnen vullen.

Waarom is dat niet gebeurd? Waarom zijn vrouwen niet massaal in opstand gekomen? Misschien omdat mensen op inhoud stemmen in plaats van op geslacht? Misschien omdat het een grote dosis paranoia vraagt om Republikeinen als vrouwenhaters te zien? Misschien omdat ze niet over dezelfde inzichten beschikken als De Zesde Clan? Zeg het maar.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s