Christelijke partij? Islamitische partij? Voor feministen maakt het niets uit

Hoe kijkt iemand met een victim mentality naar de wereld? Feministische blogger De Zesde Clan geeft zoals gewoonlijk daar een prachtvoorbeeld van in haar artikel over politiek. De aanleiding wordt gevormd door twee Turkse mannen die uit de PvdA zijn gezet en nu misschien een Islamitische of moslimpartij willen oprichten.

Het is allemaal één pot nat, huilt / lacht De Zesde Clan. Christelijk of Islamitisch, de vrouw moet in beide gevallen het onderspit delven.

Dus of je als vrouw nou door de kat of de hond gebeten wordt maakt niet uit. Het is één pot nat.

Eén pot nat. Zo beperkt is dus het blikveld van iemand die aan victim mentality lijdt en zich graag als martelaar opstelt. Alsof je in onze democratie maar kunt kiezen uit twee partijen: een Christelijke of een Islamitische. En alle andere partijen dan, Zesde Clan? Kun je daar niet op stemmen? Oh nee, dat past natuurlijk niet bij je wereldbeeld. Die andere partijen geven vrouwen evenveel rechten als mannen en dat is natuurlijk niet je bedoeling. Dan kun je geen jankverhaal ophouden over hoe slecht de vrouw behandeld wordt, boehoehoe…

En ondertussen nemen steeds meer vrouwen afstand van dit soort huilfeminisme waarmee ze niet geïdentificeerd willen worden, en vraagt De Zesde Clan zich af of die vrouwen soms gek zijn. Nee Zesde Clan, die vrouwen zijn niet gek.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s