Joanna Rush heeft nog steeds gelijk (helaas)

Daar gaan we weer. Feministische blogger De Zesde Clan houdt weer een jankverhaal over hoe slecht vrouwelijke auteurs het hebben. Omdat ze lijdt aan victim mentality, heeft ze niet door dat haar artikel een schoolvoorbeeld is van iemand die in een slachtofferrol kruipt en geen enkel oog heeft voor feiten die anders beweren.

Alleen mannen winnen prijzen, jankt De Zesde Clan in haar artikel.

Zelfs als schrijfsters prijzen winnen en succes boeken, wil dat nog niet zeggen dat ze écht meetellen. Neem science fiction. Vrouwelijke auteurs behaalden dit jaar bijna de helft van de prijzen die dit genre te bieden heeft.

Dat is toch mooi? Niet als je De Zesde Clan heet. Dan ga je alsnog janken dat vrouwen geminacht worden. Boehoehoe… Daarbij heeft ze haar gebruikelijk techniek om de buitenwereld woorden in de mond te leggen:

Daarnaast krijgt het werk van schrijfsters wel nominaties, maar dan bij de minder prestigieuze prijzen.

Natuurlijk, Zesde Clan. Dat een jury met een meerderheid van mannen dit jaar alleen maar vrouwen nomineerde voor de Academica Literatuurprijs, deden ze alleen maar omdat die prijs niets voorstelt. Vergelijkbaar met een prijs voor de beste illustrator van kinderboeken. Oh, en vrouwenhaat natuurlijk. Dat was ook een belangrijke reden om alleen vrouwen te nomineren.

Zo bestond de shortlist voor de NS Publieksprijs voor de helft uit romans van vrouwelijke auteurs. Echter, daar staan dan bijvoorbeeld ‘vrouwenthrillers’ bij – een gevalletje ‘ze schreef het wel, maar ze is geen echte schrijfster’. Vrouwenthrillers, meh, da’s natuurlijk geen literatuur!

Niemand die het zegt, maar dat maakt De Zesde Clan niets uit. Ze doet alsof de buitenwereld heeft gezegd dat vrouwenthrillers niks voorstellen bij de NS Publieksprijs, waarna ze weer kan janken hoe zielig vrouwen wel niet zijn.

Bovendien ging de eer dit jaar naar een boek van een man, over een man. Een voetballer, en voetbal geldt als een mannelijk gedefinieerd onderwerp bij uitstek.

Weet De Zesde Clan wel dat de NS Publieksprijs door het publiek gekozen wordt? Nee, geen jury van louter blanke mannen die op voorhand uit pure vrouwenhaat alle boeken van vrouwen opzij leggen. Nee, ook geen vrouwelijke juryleden die alleen maar op mannen stemmen om de man te behagen. Het hele volk heeft mogen stemmen. Mannen én vrouwen. Zelfs boosaardige feministen die op geslacht stemmen in plaats van op inhoud mogen stemmen. En dat publiek heeft voor een man gekozen.

Het wordt steeds moeilijker om te geloven dat er achter de persoon van De Zesde Clan een serieus persoon zit. Als je haar artikelen leest, dan besef je dat het mens niet goed bij haar hoofd is; een karikatuur van een pislinke feministe en rijp voor de psychiater. We wensen haar een goede therapie toe.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s