Straatintimidatie.nl zit bijna op de helft

Nederlanders die een burgerinitiatief willen nemen, hebben 40.000 handtekeningen nodig om hun punt op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Straatintimidatie.nl zit met 16.000 handtekeningen bijna op de helft daarvan. Dat gaat goed!

Dat schreef feministische blogger De Zesde Clan een maand geleden. Nu we een maand verder zijn, staat de teller op 16015 handtekeningen. Wat is de kans dat dit burgerinitiatief de Tweede Kamer haalt? In juli is de site straatintimidatie.nl gelanceerd. Daarna is er gelijk aandacht aan besteed via de Telegraaf, Q-music, de Metro, NOS, Trouw, Knevel & Van den Brink en andere media. Dat zorgde ervoor dat eind augustus de teller op 10.000 handtekeningen stond. Drieëneenhalve maand later zijn daar nog eens zesduizend handtekeningen bijgekomen. Als dit zo doorgaat, dan duurt het nog tientallen jaren voor de 40.000 handtekeningen zijn gehaald.

De Zesde Clan overdrijft graag. Volgens haar is bijvoorbeeld het openbaar vervoer een mijnenveld voor vrouwen. Maar waar blijven die vrouwen nu? 40.000 handtekeningen vormen maar 0.5 % van de ongeveer acht miljoen vrouwen in Nederland. Als zoveel vrouwen last hebben van straatintimidatie, dan is het toch een peulenschil om die handtekeningen te verzamelen (en dan hebben we het nog niet over de mannen die het burgerinitiatief ook ondertekenen).

Nee, wij zijn geen voorstander van straatintimidatie. Iedereen, man en vrouw, moet over straat kunnen lopen zonder lastiggevallen te worden. Maar laten we daarbij wel de werkelijkheid in het oog houden. Het is niet zo dat een vrouw, zodra ze haar huis verlaat, continu door een erehaag van mannen uitgescholden wordt tot ze uiteindelijk weer naar huis keert.

Tuurlijk, filmpjes maken over hoe we lastig gevallen worden op straat kunnen we allemaal. Daar hoef je geen vrouw voor te zijn. Waar het ons om gaat is dat de aantallen niet overdreven worden zoals De Zesde Clan graag doet. Vergelijk het met haar berichtgeving over de site seksediscriminatieaandeuniversiteit. Alle vrouwen aan de universiteit was gevraagd om hun ervaringen met seksediscriminatie door te geven. ‘De reacties stromen binnen,’ meldde De Zesde Clan ruim 1,5 jaar geleden. Toen waren het vier verhalen en dat zijn er nu nog steeds vier. Vier verhalen van de ruim tienduizend vrouwen die aan de universiteit werken. Waar hebben we het over?

De vrouwen van Nederland hebben naar het lijkt nog geen enkele reden om straatintimidatie aan te pakken. Wellicht omdat ze geen overlast ervaren?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Straatintimidatie.nl zit bijna op de helft

  1. lavendelgirl zegt:

    Af en toe (lees 1-2 keer per jaar) word je een keer nageroepen. Maar zelf heb ik er geen last van. Meestal zijn het ook nog dronken mensen en niet eens altijd mannen. Negeren en doorlopen, niet gelijk een drama van maken!

  2. Pingback: Vrouwen voeren actie met #wijoverddrijvenniet | blankemannenbolwerk

  3. Pingback: Waar je De Zesde clan niet over hoort, deel 33 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s