Voorbehoedsmiddelen falen vaker dan je denkt

Feministische blogger De Zesde Clan wil de voorbehoedsmiddelen terug in het basispakket. Argument: voorbehoedsmiddelen zijn niet betrouwbaar. Daarvoor baseert De Zesde Clan zich op een Amerikaans onderzoek.

Het is typerend voor iemand met een victim mentality zoals De Zesde Clan dat de schuld altijd bij een ander (of iets anders in dit geval) ligt. Heeft ze al naar Nederlands onderzoek gekeken op dit terrein? We raden haar het onderzoek van Rutgers WPF aan, het Nederlands kenniscentrum voor seksualiteit:

Een condoom is bij juist gebruik voor 98% betrouwbaar. Maar door onzorgvuldig gebruik ligt dat percentage in de praktijk veel lager.

Ook bij het slikken van de pil is de kans om zwanger te worden heel klein: zo’n 0,5% per jaar. Maar de pil wordt vaak vergeten:

Conclusie: de voorbehoedsmiddelen zijn niet onbetrouwbaar maar de mensen die ermee omgaan. En dan hebben we het niet alleen over de vrouwen die gaatjes prikken in condooms om toch zwanger te worden.

Ja, er zijn kosten verbonden aan zwangerschap of het voorkomen ervoor. Kosten betaal je. Daar hoeft niet de hele gemeenschap voor op te draaien. Wil je de kosten beperken? Dan neem je een aanvullende verzekering. Zo simpel is het.

Gelukkig voor De Zesde Clan zit de psycholoog wel in het basispakket. Dan kunnen we er allemaal voor opdraaien dat zij het niet allemaal zo helder ziet.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s