Vrouwen maken femicide zichtbaar

Feministische blogger De Zesde Clan heeft weer een reden gevonden om af te geven op mannen: ze vermoorden namelijk vrouwen, aan de lopende band als je haar artikel mag geloven. Dat is, zoals zij het noemt, het eindstation van structureel geweld tegen vrouwen. Strekking van haar artikel: begin als vrouw nooit een relatie met een man want je bent dead meat.

In Engeland was er een vrouw die net als De Zesde Clan niet in staat is om de onzichtbare gorilla te zien en die alleen de feiten verzamelde die in haar theorie paste. En wat kreeg ze als resultaat? Een heleboel vrouwen die door een man waren vermoord. De Zesde Clan pleit ervoor om in Nederland ook zulke cijfers bij te houden om zo te bewijzen dat er geen man is die deugt.

Goed nieuws voor De Zesde Clan: die cijfers worden ook bijgehouden. Het slechte nieuws voor haar is dat dat gebeurt door een instantie die objectief is en die dus niet op subjectieve wijze te werk gaat om een eigen mening te onderbouwen. Die instantie is het CBS. En wat zegt die over moorden? Een paar feiten uit het wetenschappelijke onderzoek:

  • zeven van de tien slachtoffers zijn man
  • er zijn meer moeders dan vaders die hun kinderen vermoorden
  • 45 % van de slachtoffers is allochtoon
  • de sterfte door moord en doodslag bij mannen van niet-westerse afkomst gemiddeld zes keer hoger dan bij autochtonen
  • Bij mannen van Antilliaanse en Arubaanse afkomst is het risico slachtoffer te worden zelfs veertien keer hoger dan bij autochtonen

Conclusie: je hebt de grootste kans om veilig te leven als je een (blanke) vrouw bent. Maar dat wil De Zesde Clan natuurlijk niet horen. Als een professionele volksmenner citeert ze erop los:

Hoe vaart Nederland? Als ‘het Saudi Arabië van Europa’ (citaat: Frits Barend, zie artikel over Jinek)…

Wacht eens even. Nederland het Saudi Arabië van Europa? Hebben we iets gemist? Mogen vrouwen hier niet meer autorijden? Moeten ze hun hele lichaam verhullen? Mogen ze alleen in het bijzijn van een man zijn als hij haar partner of een familielid is? Of, algemener gesteld, worden misdaden hier bestraft met zweepslagen of steniging?

Nederland het Saudi Arabië van Europa. Dat gaan we nog vaak tegenkomen in de blogartikelen van De Zesde Clan. Het slaat natuurlijk nergens op, maar het klinkt ontzettend goed. Brrrr, het middeleeuwse Nederland. Wat maakt het dan uit dat het niet op feiten gebaseerd is? De Zesde Clan schat haar lezers niet zo hoog in dat ze zelfstandig nadenken. Dat doet De Zesde Clan wel voor ze.

Maar ondertussen horen we De Zesde Clan niet over kindermoord die het vaakst door vrouwen worden gepleegd. Zullen we daar eens een rijtje van samenstellen, zoals De Zesde Clan heeft gedaan van vrouwen die door een man zijn vermoord:

We weten dat De Zesde Clan een teringhekel heeft aan kinderen, omdat dat obstakels zijn voor vrouwen om een topfunctie te halen (De Zesde Clan heeft voor alle vrouwen bepaald dat dat het ultieme levensdoel is). Maar misschien moet ze die antipathie eens aan de kant zetten en een blogartikel schrijven waarin ze kinderen waarschuwt voor hun moeder.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s