Vrouwen voeren actie met #wijoverdrijvenniet

Straatintimidatie. Feministische blogger De Zesde Clan raakt er niet over uitgeschreven. Als je haar moet geloven, dan is geen enkele vrouw veilig buiten haar huis (en in haar huis ook niet als ze zo stom is geweest om een man als partner te nemen, want die slaat je verrot; dat weet iedereen). Openbaar vervoer blijft mijnenveld voor vrouwen heet dat bij De Zesde Clan. Interessant detail: dat artikel was gebaseerd op een mediabericht dat een vrouw door zes mannen in elkaar was geslagen. Later bleek dat die vrouw dat verzonnen had. Het zoveelste bewijs dat er schandelijk veel overdreven wordt, behalve als je door de mannenhatende bril van De Zesde Clan kijkt.

In een vorig artikel hebben we met filmpjes al laten zien dat het niet zo moeilijk is om commentaar van omstanders (m/v) te krijgen als je over straat loopt; ook mannen krijgen de volle lading. Maar ook dat ziet De Zesde Clan niet door haar mannenhatende bril. In haar belevingswereld is het alleen de vrouw die door mannen wordt lastiggevallen. Elke andere combinatie bestaat niet.

Nederland staat overigens niet stil. Het burgerinitiatief tegen straatintimidatie loopt nog steeds,

Ach ja, het burgerinitiatief tegen straatintimidatie, hoe zit het daar ook alweer mee? Om een burgerinitiatief in te dienen bij de Tweede Kamer zijn 40.000 ondertekenaars nodig. 40.000 is 0,5% van de ongeveer acht miljoen vrouwen in Nederland (en mannen mogen natuurlijk ook ondertekenen). Acht maanden nadat het initiatief is gestart en het alle aandacht in de media heeft gehad, staat de teller op 17492 stemmen. Als werkelijk elke vrouw last heeft van straatintimidatie, waarom staat de teller dan nog niet eens op de helft?

Ter vergelijking: ten tijde van dit artikel diende Arjan Lubach een flauwekulinitiatief in om Farao der Nederlanden te worden. Deze onzin kreeg binnen drie dagen al 50.000 stemmen, zodat de Tweede Kamer erover moet vergaderen. En dan lukt het niet om het burgerinitiatief voor straatintimidatie aan voldoende handtekeningen te helpen?

Er is maar één conclusie mogelijk: de feministen die beweren dat straatintimidatie het leven van de vrouw tot een hel maakt overdrijven wel degelijk.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s