Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 16

Feministische blogger De Zesde Clan schrijft artikelen waarin de vrouw steeds het slachtoffer is van al die wrede mannen. Daarvoor neemt ze allerlei artikelen, rapporten, onderzoeken en wat dies meer zij door die wereldwijd verschijnen. Natuurlijk kan ze dat allemaal niet in haar eentje, dus laten we haar een handje helpen.

Alette Smeulers, een seksegenote van De Zesde Clan en hoogleraar internationale criminologie aan de universiteiten van Utrecht en Groningen, doet onderzoek naar internationale misdrijven zoals oorlogsmisdrijven, misdrijven tegen de menselijkheid, genocide en andere grove mensenrechtenschendingen. Marjon Bolwijn, ook een seksegenote van De Zesde Clan schreef daarover een artikel in de Volkskrant op twee april.

Volgens Smeulers zijn vrouwen net zo wreed als mannen. Uit het onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat vier op de tien door soldaten verkrachte vrouwen in Congo een vrouw aanwijzen als dader. Een op de tien verkrachte mannen doet dat ook.

Solange Mouthaan, ook een seksegenote van De Zesde Clan en hoogleraar aan de universiteit van Warwick in Engeland vindt dit belangrijke uitkomsten, omdat dit een einde maakt aan de simplificatie dat in oorlogen mannen daders zijn en vrouwen slachtoffers.

Hierover zul je allemaal niets lezen bij De Zesde Clan. Zij vindt het al verschrikkelijk om te moeten toegeven dat er vrouwelijke hoogleraren zijn, want die bewijzen dat vrouwen kunnen komen waar ze willen en dat past niet bij de slachtofferrol die De Zesde Clan voor vrouwen bedacht heeft. En ten tweede hoort het natuurlijk niet dat vrouwen zeggen dat vrouwen ook dader kunnen zijn in plaats van slachtoffer. Waarom nemen die hoogleraren niet een voorbeeld aan De Zesde Clan? Als zij over Congo schrijft, dan gaat het over de mannen die wreedheden begaan. De vrouwen lijden enkel.

En dat is precies het verschil tussen betrouwbaar, objectief, wetenschappelijk onderzoek en een mannenhatende feministe in een slachtofferrol die met een gekleurde bril op woedend een subjectief artikel schrijft.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s