Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 17

Het zijn zware tijden voor feministische blogger De Zesde Clan die zich graag wentelt in slachtofferdenken en in alle media-uitingen alleen die artikelen kiest die haar slachtofferdenken bevestigen. Om die reden zal ze geen aandacht besteden aan Marli Huijer die aangesteld is als Denker des Vaderlands.

Het leven is niet leuk als je je mond houdt

De Dichter des Vaderlands en de Denker des Vaderlands zijn een vrouw. Begint het De Zesde Clan al te heet te worden onder de voeten? Begint er langzamerhand wat inzicht te komen dat het onzin is wat ze stelselmatig verkondigt over het uitsluiten van vrouwen?

De Zesde Clan had natuurlijk allang een artikel geschreven over Marli Huijer als die zo vriendelijk was geweest om na te denken over zaken die ertoe doen, zoals het eeuwige conflict tussen man en vrouw. Maar helaas hoor je Marli niet over genderzaken.

Huijers onderzoek richt zich op de filosofie van mens en cultuur. Vooral de vraag hoe mensen tot ordeningen komen houdt haar bezig. Hoe ordenen we de tijd? Hoe richten technieken en apparaten de publieke ruimte in? Hoe disciplineren we onszelf en elkaar tot gedrag dat het mogelijk maakt om vreedzaam samen te leven?

Wat kun je daar als mannenhatende feministe mee? Niets. Dus zwijgt De Zesde Clan en gaat ze naarstig op zoek naar berichtgeving over hoe slecht vrouwen door mannen worden behandeld.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s