Doe mee aan de week tegen straatintimidatie

In augustus 2014 startte een burgerinitiatief om het weren van straatintimidatie op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Voor zo’n initiatief zijn 40.000 handtekeningen nodig. Acht maanden later staat de teller op 17500 handtekeningen; nog niet de helft dus. Ter vergelijking: een flauwekulactie van Arjan Lubach om Farao der Nederlanden te worden haalde binnen 3 dagen al meer dan 40.000 handtekeningen op.

Maar waarschijnlijk komt er een enorme boost, want de initiatiefnemers hebben een actie bedacht: op 15 april gaan ze in Den Haag mannen seksueel intimideren. Feministische blogger De Zesde Clan vindt dat geweldig. Pak ze terug, die beesten!

Straatintimidatie beëindigen door er zelf aan mee te werken. Goed idee. Het maakt natuurlijk niet uit dat de mannen die seksueel geïntimideerd gaan worden nog nooit zelf een vrouw zodanig behandeld hebben (ja, we weten dat De Zesde Clan nu in de lach schiet. Hahaha, onschuldige mannen, de gedachte alleen is al bespottelijk).

Zal het werken? Wij voorspellen dat de teller na 15 april nog steeds niet op de helft staat. Straatintimidatie.org kan beter Arjan Lubach inschakelen om de teller binnen no-time boven de 40.000 te krijgen.

Update: Nou, dat hebben we geweten hè, die actie op 15 april? Het heeft nog geen deuk in een pakje boter geslagen. De plaatselijke media hebben het voorval even genoemd, maar meer persaandacht heeft het niet gekregen. De teller voor de petitie Straatintimidatie is met een tiental handtekeningen gestegen. Heeft iemand van die organisatie al bedacht dat het met een tempo van gemiddeld tien ondertekenaars per dag het nog zes jaar gaat duren voor de 40.000 handtekeningen zijn bereikt? En heeft iemand van die organisatie nog een stap verder nagedacht en zich gerealiseerd dat de nood dus blijkbaar helemaal niet zo hoog is en enkel in het hoofd van een paar mensen bestaat?

Inmiddels is de facebookpagina Hollaback Amsterdam ook de lucht in gegaan. De pagina wil straatintimidatie tegengaan. 198 mensen vinden deze pagina leuk.

En kan iemand ons vertellen hoeveel mensen de Hollaback avond op 14 april in Amsterdam hebben bezocht, vol met inspirerende sprekers? We kunnen er niets over terugvinden in de media.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Doe mee aan de week tegen straatintimidatie

  1. Pingback: Waar je De Zesde clan niet over hoort, deel 33 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s