Marvel laat Black Widow zitten

Eén van de meest vermoeiende dingen die je tegenkomt in een discussie met powerfeministen is dat ze enorm gedreven zijn om overal voorbeelden te zoeken van hoe slecht vrouwen behandeld worden. Als je die gedrevenheid combineert met een talent om alles letterlijk te nemen en niet in staat bent om te zien dat er iets anders bedoeld wordt, dan ontstaat er een miscommunicatie waarbij die powerfeministen zich winnaar wanen. Maar helaas voor hen is het omgekeerde het geval: ze hebben er niets van begrepen.

Neem als voorbeeld het artikel van feministische blogger De Zesde Clan over een interview met de acteurs Jeremy Renner en Chris Evans uit The Avengers. De interviewster: ‘Ik wil met een heel serieuze vraag beginnen. De Black Widow is met jullie beiden uitgegaan en nu gaat ze met de Hulk. Wat vinden jullie daarvan?’

Wat? Een heel serieuze vraag over een fictief personage? En dan niet uit een psychologische karakterfilm maar uit een superheldenfilm? You can’t be serious.

Jeremy Renner gaf die onnozele vraag het onnozele antwoord dat het verdiende. Met een uitgestreken gezicht en op droogkomische toon zegt hij: ‘Ze is een slet.’

Hoppa, alle powerfeministen duiken er bovenop. Hij zegt dat ze een slet is! Slechte, slechte Jeremy Renner! Op de brandstapel met hem!

Het is triest om te zien dat die powerfeministen, De Zesde Clan incluis, niet in staat zijn om de boodschap van de lichaamstaal van Jeremy Renner te begrijpen. Als ze dat wel konden, zouden ze snappen dat hij dat juist iets anders bedoelde. Maar nee hoor: hij noemde haar een slet! Hoera, we hebben weer iets om ons kwaad om te maken.

We zien dat staaltje van alles letterlijk nemen wel vaker bij De Zesde Clan. Neem bijvoorbeeld haar artikel over Max Pam waarin ze letterlijk nam dat hij het prima vindt dat vrouwen kanker krijgen. Of neem haar artikel over Mads Christensen waarin ze niet in staat was om de omgekeerde boodschap uit zijn woorden te halen.

Powerfeministen die alleen maar alles letterlijk nemen (*kuch* autisme *kuch*), bevorderen de discussie tussen man en vrouw niet. Dat is triest. Het is nog triester dat acteurs zoals Jeremy Renner en Chris Evans zich genoodzaakt zien om het allemaal nog uit te leggen. Dat heeft geen zin, beste mannen. De Zesde Clan hoort alleen wat ze wil horen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s