Internet is een machtig wapen voor meer bewustwording

Je zou het soms bijna vergeten, maar wij (blanke) mannen zijn niet het enige doelwit van powerfeministen. Ook vrouwen die zich niet rekenen tot de powerfeministen, worden het slachtoffer van deze groep. Des te ironischer is het dat feministische blogger De Zesde Clan een artikel schrijft over hoe internet zorgt voor meer bewustwording. Wat ze bedoelt is dat ze als een ware dogmaticus uit de enorme brij van informatie die internet over ons uitstort alleen de feiten eruit pikt die in haar wereldbeeld passen en de rest laat liggen. Zorgde internet maar voor wat meer bewustwording bij De Zesde Clan.

I've Got My Own Opinion

Voor je je ergens bewust van kunt worden, moet je eerst op een objectieve wijze ergens voor openstaan. En daar gaat het al mis bij De Zesde Clan. Neem de site Women against feminism waarop vrouwen wereldwijd foto’s plaatsen met verklaringen waarom ze tegen het feminisme zijn. Schrijnende verhalen staan daarbij, zoals vrouwen die van powerfeministen geen eigen mening mogen hebben en vrouwen die huilend tot de ontdekking kwamen dat ze niet alleen stonden in hun afkeer van het feminisme.

Over dat soort bewustwording heeft De Zesde Clan het niet. Integendeel, al die vrouwen die tegen het feminisme zijn krijgen ervan langs van haar.

Je kunt dit soort bewijs moeilijk ontkennen: het staat er, je kunt turven, je kunt lezen wat er staat. Met een grimmig plaatje tot gevolg. Dat kan de aanzet geven tot meer bewustwording. Zo werkt het dus… Het valt te hopen dat mensen, die dit eenmaal een keer door kregen, zichzelf wat vaker achter de oren krabben nadat ze zonder na te denken een vrouw hebben uitgemaakt voor moeilijk kreng. En zich afvragen: waarom doe ik dit, en kan het anders? Leve internet!

Inderdaad Zesde Clan, het valt te hopen dat je dat een keer doet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s