Nederlandse filmindustrie toont gemengd beeld

Over films alleen al kan feministische blogger De Zesde Clan legio artikelen schrijven, wat ze dan ook doet. Niet alleen Hollywood maar ook Nederland neemt ze op de korrel. Onder andere door ons tegenartikel waarin we aantonen dat in Nederland volop vrouwelijke regisseurs aan de weg timmeren, moet ze toegeven dat ons land vergeleken met andere Europese landen de meeste kansen geeft aan vrouwen. Is De Zesde Clan dan blij?

Nee, natuurlijk niet. Er deugt namelijk niks van de rollen die vrouwen krijgen.

In Nederlandse rolprenten zijn vrouwen vooral een lustobject. Het draait om diëten, plastische chirurgie, en een mannen die vrouwen begluren. Het wemelt van de seksistische stereotypen,

Let wel, in de ogen van De Zesde Clan geldt dit alleen voor vrouwen. Mannen krijgen namelijk alleen maar rollen waarmee ze onze sekse tot tomeloze hoogte brengen (als we daar al niet zaten). Maar wat voor rollen zouden vrouwen dan moeten krijgen, om de goedkeuring van De Zesde Clan te mogen wegdragen? Dat zegt ze natuurlijk niet, maar op basis van haar artikelen kunnen we wel een inschatting maken. Het scenario:

Een vrouw in een topfunctie merkt dat ze zwanger is (hoe ze zwanger is geworden weten we niet, want De Zesde Clan heeft een voorkeur voor lesbische relaties, maar daar verzinnen we wel iets op). De vrouw besluit uiteraard om de vrucht te laten aborteren. Iedereen prijst haar om dat besluit en na de abortus is de vrouw nog gelukkiger dan voorheen. In haar werk verstrekt ze vaste contracten aan vrouwelijke werknemers die zwanger zijn geworden, want het is haar vaste overtuiging dat het meeste werk in een bedrijf wordt verricht als de werknemer afwezig is. Voor de top van het bedrijf trekt de vrouw allerlei minderheidsgroepen aan: allochtonen, homoseksuelen, gehandicapten…. Ze worden allemaal aangenomen omdat ze tot een minderheid behoren en niet omdat ze over vaardigheden beschikken. En het bedrijf floreert als nooit tevoren…

De Zesde Clan heeft al eerder laten blijken dat ze van fantasy houdt en dat geldt ook voor haar kijk op de wereld. Ondertussen heeft het voor de normalen onder ons geen zin om aan de oproep van De Zesde Clan te voldoen om haar tevreden te stellen. Ze zal namelijk altijd iets te zeuren hebben (kuch *vrouw* kuch). Tenzij er een onmenselijk politiek correcte film wordt gemaakt (die niemand wil zien), zullen er altijd details zijn waar De Zesde Clan graag over wil struikelen. Ze doet maar. De bezoekcijfers van de Nederlandse film laat gelukkig zien dat het merendeel een gezondere kijk op de samenleving heeft.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s