Vrouw geeft mening? Daar moet een piemel in

Op het moment van dit artikel zijn veel Syrische vluchtelingen op zoek naar opvang. Dat leidt tot heftige demonstraties in diverse plaatsen. Laat het maar aan feministische blogger De Zesde Clan over om hier voor de zoveelste keer een man-vrouw-issue van te maken.

In de discussie rondom vluchtelingen kun je (m/v) rekenen op felle reacties als je zegt dat vluchtelingen welkom zijn en dat je hen gaat helpen bij een plaats vinden in de maatschappij. De Zesde Clan ziet natuurlijk alleen dat vrouwen aangevallen worden. Ze haalt een voorbeeld aan van een vrouw die ‘daar moet een piemel in’ toegeslingerd kreeg toen ze het woord nam. Over de vele doodsbedreigingen die (mannelijke) burgemeesters ontvangen wordt met geen woord gerept in haar artikel.

De Zesde Clan denkt pas aan mannen als ze een oplossing zoekt:

Mannen, wat doen jullie? Spreek elkaar aub aan als je andere mannen hoort dreigen met verkrachting.

Dat past in het hokjesdenken van De Zesde Clan: er is niet één wereld, nee er is een kamp mannen en een kamp vrouwen. En als er een rotte peer in het kamp mannen zit, dan moeten zij dat oplossen. De vrouw hoeft alleen maar in haar slachtofferrol te kruipen.

Wat bezielde die mannen om dat te schreeuwen? Zouden ze dat ook doen als een man het woord nam?

Heeft De Zesde Clan wel eens een voetbalwedstrijd bezocht? En heeft ze gehoord wat de scheidsrechters en de club die uit speelt naar hun hoofd geslingerd krijgen door spreekkoren?

Informatieavonden over vluchtelingen en voetbalwedstrijden zijn maar twee voorbeelden waar de tokkies van de maatschappij graag op af komen om op onbehouwen wijze hun mening te verkondigen. Degenen die hieraan meedoen zijn meestal niet mensen die ook maar enige vorm van opleiding hebben genoten en die zich laten leiden door onderbuikgevoelens. De aanpak hiervan is een groot maatschappelijk probleem voor man en vrouw. Het is echter te simpel gedacht dat je effect bereikt door een beroep te doen op de verstandelijke vermogens van deze tokkies. Maar ja, de naïeve Zesde Clan denkt ook dat het helpt om tegen een verkrachter te zeggen dat hij dat niet moet doen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s