Seksueel geweld: mannen krijgen het door

Met de hashtag #zeghet kunnen mensen hun ervaring met seksueel misbruik delen om zo de stilte rondom dit onderwerp te verbreken. Ook mannen die slachtoffer zijn geworden doen hun verhaal. Dat is een nog groter taboe, zoals EenVandaag al zegt.

Feministische blogger De Zesde Clan is gelijk bovenop deze actie gedoken. Weer een kans om vrouwen als slachtoffer neer te zetten en de man als monster. In haar berichtgeving zijn het alleen vrouwen die misbruikt worden en dat wordt alleen gedaan door mannen.

Haar eenzijdige berichtgeving zou je kunnen afdoen als ‘Het is De Zesde Clan maar’, maar het draagt wel bij aan de beeldvorming omtrent mannen en vrouwen, waarin mannen altijd de dader zijn en de vrouwen altijd het slachtoffer. De waarheid is echter een stuk genuanceerder. Eén op de twintig mannen is slachtoffer van seksueel misbruik, waarbij zowel mannen als vrouwen dader zijn. Voor deze mannen is het een stuk moeilijker om met hun verhaal naar buiten te komen, juist omdat figuren als De Zesde Clan hen altijd als dader neerzetten. De buitenwereld gelooft deze mannen dus niet, of men vindt dat deze mannen voor zichzelf hadden moeten opkomen.

Het is des te moediger dat deze mannen ook met hun verhaal naar buiten treden via #zeghet. Niemand mag slachtoffer worden van seksueel misbruik, vrouwen niet maar mannen ook niet. Als De Zesde Clan naar een gelijkwaardige wereld streeft, dan mag ze haar berichtgeving daarop aanpassen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s