Carnaval kan zegen zijn voor Keulen

Keulen zal afgelopen oud en nieuw niet snel vergeten. Tegen de honderd vrouwen werden aangerand en beroofd. Ooggetuigen en slachtoffers meldden dat de daders van Arabische of Noord-Afrikaanse afkomst waren.

Gewoonlijk is feministische blogger De Zesde Clan er als de kippen bij om blanke mannen te bashen, maar als het een andere cultuur betreft, dan laat ze een grote terughoudendheid zien. Dat doet ze vaker, waarschijnlijk uit beschetenheid. Blanke vrouwen die er bijvoorbeeld voor kiezen om thuis te blijven voor hun kinderen krijgen er van haar van langs. Dat soort vrouwen is dom, want ze hebben niet door dat ze keuzes maken die hen door de maatschappij worden ingegeven. Maar vrouwen die een boerka dragen? Ja, dat is hun vrije keuze, die hen absoluut niet is ingegeven door hun omgeving. Moslimvrouwen die per vliegtuig naar een streng islamitisch land te reizen, kiezen er allemaal ook uit eigen wil voor om een hoofddoek om te doen, zodra ze in het luchtruim van dat islamitische land komen.

Vrouw protesteert naakt in Keulen tegen aanrandingen

Foto: EPA

De beschetenheid van De Zesde Clan stopt niet bij het niet willen aanwijzen van een andere cultuur als dader van de Keulse groepsaanrandingen. Nee, ze neemt het zelfs voor hen op:

Ik zie ook de Carnavalsoptocht al voor me: wagens vol karikaturaal geklede Islamitische wilden, die vrouwen bij hun haren een grot inslepen – waarmee je heersende vijandbeelden zo ontzettend overdrijft dat het de werking krijgt van een wake up call.

Dus blanke mannen mag je bashen tot ze murw zijn, maar van andere culturen mag je geen kwaad spreken, want dan creëer je vijandsbeelden.

Dit zou een uitgelezen kans voor De Zesde Clan moeten zijn om haar stokpaardje weer van stal te houden: het burgerinitiatief Straatintimidatie. In december 2014 juichte ze nog dat dit initiatief al bijna op de helft van de 40.000 handtekeningen zat, die nodig zijn om het op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. (Nu we ruim een jaar verder zijn zit Straatintimidatie nog steeds niet op de helft, maar dat terzijde). Maar nee, daar horen we De Zesde Clan niet over.

Of neem de cursus Omgaan met vrouwen die in België en Noorwegen aan vluchtelingen wordt gegeven. Zou dat wat zijn voor Nederland? De Zesde Clan heeft het daar niet over in haar artikel. Volgens haar moeten we vooral hard lachen om wat er in Keulen met die vrouwen is gebeurd en gaan we er tijdens carnaval een nog groter feest van maken. De Zesde Clan gaat voorop in de polonaise met een grote veer in haar blote reet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Carnaval kan zegen zijn voor Keulen

  1. Pingback: Natuurlijk noemen ‘ze’ Umar een hoer | blankemannenbolwerk

  2. Pingback: Manchester is aanslag op feministische popster en haar fans | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s