Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 21

Het leven is een hel voor vrouwen, als je de feministische blog van De Zesde Clan moet geloven. Of, om in haar eigen woorden te spreken, het is een karige, schrale wereld. Blankemannenbolwerken verhinderen dat vrouwen kunnen doorstoten. En als Opzij dat weerlegt door een top 100 van machtige vrouwen samen te stellen, dan heeft De Zesde Clan al een volgende reactie klaarliggen: die lijst bestaat voornamelijk uit lelieblanke vrouwen. Waar zijn de vrouwen van buitenlandse afkomst?

Deze week werd er een nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer gekozen. De kandidaten: twee blanke mannen, een lelieblanke vrouw en een vrouw van buitenlandse afkomst. Wie er won? Inderdaad, Khadija Arib, een vrouw van buitenlandse afkomst.

De Zesde Clan rept er met geen woord over. Hoe kan ze ook anders? Als je jarenlang roept dat vrouwen geen kans krijgen zolang er ergens een meerderheid van mannen is, vooral niet als ze niet lelieblank zijn, dan moet je momenteel wel flabbergasted zijn. Stel je voor, een Tweede Kamer met 57 vrouwen en 93 mannen kiest voor een buitenlandse vrouw. Dit past niet in het referentiekader van De Zesde Clan, dus negeert ze het maar. Hoe moet ze hier ook op antwoorden? Door te zeggen dat er vanwege de glazen klif voor een buitenlandse vrouw is gekozen? Of door te zeggen dat Khadija Arib weliswaar een buitenlandse vrouw is, maar niet lesbisch en/of gehandicapt, dus dat ze nog steeds niet alle minderheidsgroeperingen vertegenwoordigt?

Niets van dat alles, tot nu toe. De Zesde Clan is naarstig op zoek gegaan naar een man die laatdunkende uitspraken over vrouwen doet, om de aandacht maar af te leiden. En hoera, die heeft ze gevonden. In Canada was er een man die twijfelde aan de competenties van vrouwen. De Zesde Clan reageerde daarop:

Waar zijn de vrouwen toch?

Die vrouwen zijn voorzitter van de Tweede Kamer, Zesde Clan. En ze zijn van buitenlandse afkomst. Wat wil je nog meer?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 21

  1. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 22 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s