Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 22

Hillary Clinton maakt kans om de eerste vrouwelijke president van Amerika te worden. Groot nieuws voor feministen, zou je denken. Maar waarom hoor je feministische blogger De Zesde Clan daar dan niet over?

Niet omdat er niets te vertellen valt. Op zes februari bijvoorbeeld kregen alle jonge vrouwen die Bernie Sanders boven Hillary Clinton verkiezen een veeg uit de pan van Madeline Albrigth: There’s a special place in hell for women who don’t help other women. Goed bezig, Madeline. Dreigen met middeleeuwse straffen. Het leverde natuurlijk reacties op van nadenkende, jonge vrouwen:

I don’t have to do anything, and suggesting that I do because of my gender is, well, pretty sexist, actually. Unfortunately, the sting of one of feminism’s brightest heroes insisting that as a woman, I must vote for the only candidate who also has a vagina hasn’t left me.

Het feminisme is al zover gevorderd, dat mensen tegenwoordig naar inhoud kijken in plaats van naar geslacht. Dat zie je bijvoorbeeld bij jury’s van boekenprijzen die naar de inhoud van een boek kijken in plaats van naar de auteur (ook al grijpt De Zesde Clan elke mannelijke winnaar aan om te laten zien dat dat niet zo is). En dat zie je nu bij de jonge, Amerikaanse vrouwen. Zij kijken naar welke kandidaat hen het meeste te bieden heeft en dat is Bernie Sanders.

Show of support: Taking to social media to post photos of their meeting, including this one, Britney Spears gushed about meeting Hillary Clinton and used the 'ImWithHer' hashtag that Clinton's supporters use

Hillary Clinton doet natuurlijk haar best om de jonge, vrouwelijke stemmer voor zich te winnen. Dat doet ze onder andere door te poseren met Britney Spears. Dat was een miskleun. Diverse fans van Britney reageerden verbolgen, onder andere door op te merken dat Hillary Clinton er alleen voor de blanke vrouw is, en niet voor homoseksuelen of mensen met een kleur.

Hé, is dat waarom De Zesde Clan berichtgeving over Hillary Clinton achterwege laat? De laatste tijd laat De Zesde Clan zien dat ze ook merkt dat blanke vrouwen alles kunnen bereiken wat ze willen, en neemt ze het voor een andere groep op: de gekleurde vrouw. Dat vormt natuurlijk een dilemma voor De Zesde Clan. Ze wil wel Hillary Clinton op de troon, maar is dat wel zo’n goede keuze als die niet zo gesteld is op gekleurde vrouwen? We volgen met interesse hoe De Zesde Clan hiermee omgaat.

UPDATE: Het is eindelijk tot De Zesde Clan doorgedrongen dat Hillary Clinton een gooi doet naar het presidentschap. En natuurlijk is het dezelfde huilboodschap als voorheen: mensen stemmen niet op Hillary omdat ze een vrouw is en dat is niet eerlijk, boehoehoe…

Maar dat is niet het geval. Veel jonge vrouwen zijn wat feminisme betreft al een paar golven verder dan De Zesde Clan. Natuurlijk zouden ze het mooi vinden als een vrouw president werd, maar moet dat per se de eerste de beste vrouw zijn die zich aandient? Nee, zeggen die jonge vrouwen. Laten we kijken waar de presidentskandidaten inhoudelijk voor staan. En zo kwamen ze erachter dat Bernie Sanders hen meer te bieden had dan Hillary Clinton. Dus stemmen ze Bernie. Zo simpel is het.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s