Wensen voor internationale vrouwendag

Acht maart, internationale vrouwendag. Is het nog nodig om die dag te vieren?

Broodnodig, vindt feministische blogger De Zesde Clan. Ze heeft een verlanglijst opgesteld, als een kind voor sinterklaas. We lichten er een paar wensen uit. Bovenaan staat:

Wat zou het toch mooi zijn als we ophouden bij alles wat er gebeurt naar vrouwen te kijken. Is er een genderprobleem? Dan moeten vrouwen meer dit doen en minder dat.

Ja, laten we alsjeblieft ophouden met te zeggen dat vrouwen iets aan hun eigen situatie kunnen veranderen. Voor je het weet verandert er daadwerkelijk iets. Veel beter is het om huilend met een beschuldigende vinger naar mannen te wijzen. Dan verandert er niets, maar het is zo heerlijk om je in een slachtofferrol te wentelen.

Ik vind het hoog tijd om net als in IJsland een nationale vrouwenstaking te houden en dit conservatieve mannenbroederslandje gierend tot stilstand te brengen.

Oh ja, graag. Wil je die alsjeblieft organiseren, Zesde Clan? Trek je maar niets aan van onze verwachting dat je daarvoor niemand op de been krijgt. Hoe we dat weten? Dat heeft te maken met je wens:

Begin vandaag je steentje bij te dragen, bijvoorbeeld door een petitie tegen straatintimidatie te tekenen.

Ja, want het schiet maar niet op met die petitie, hè? Ruim anderhalf jaar na de start van de petitie zitten we op 24.000 van de benodigde 40.ooo handtekeningen. Hoe kan dat toch? Zou het mogelijk zijn dat het gros van de vrouwen helemaal geen intimidatie op straat ervaart?

We als vrouw echte keuzes kunnen maken en niet door een combinatie van honingpot en stok in een anderhalf verdienersmodel geperst worden.

Ja graag, maar ook dat die echte keuze aan de vrouwen zelf wordt overgelaten, en dat ze niet weggehoond worden als die keuze niet overstemt met wat hardcore feministen voor toekomstplannen voor hen bedacht hebben. Het zou zo mooi zijn als feministen respect zouden opbrengen voor de keuzes van andere vrouwen, ook al zijn het niet de keuzes die ze zelf zouden maken.

We wensen De Zesde Clan veel plezier vandaag met haar praatavond bij Atria. En we hopen dat de vrouwen zich aangemeld hebben, en dat er niemand niet toegelaten kan worden omdat de zaal mudvol zit. We wachten het verslag van De Zesde Clan in spanning af.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s