Studio schrijft Sneeuwwitje uit haar eigen film

Deze maand verschijnt de film The Huntsman – Winter’s war, het verhaal vóór Sneeuwwitje. Feministische blogger De Zesde Clan is des duivels: de jager krijgt opeens een hoofdrol en Sneeuwwitje die uit het zicht verdwijnt. Zie je wel dat iedereen vrouwen haat, boehoehoe?

In haar artikel haalt ze een vorige film over Sneeuwwitje aan, ook al had die film volgens haar wat genderproblemen. (Die ‘genderproblemen’ zijn niet meer dan spijkers op laag water van hardcore feministen, die zelfs iets te zeiken zouden hebben over een onmenselijk politiek correcte film).

Dit is hoe De Zesde Clan graag speelt met wat zij als de waarheid ziet. Ze wil doen alsof boze mannen met opzet vrouwen wegschrijven in films, maar laat tegelijkertijd alle feiten achterwege die een ander beeld kunnen geven. Ze zou namelijk ook kunnen refereren aan andere films waarin een andere draai aan bekende sprookjes wordt gegeven. Joe Roth, de producer van The Huntsman, is bijvoorbeeld ook de producer van Maleficent, waarin een andere draai wordt gegeven aan Doornroosje. Volop vrouwen in die film, maar daar hoor je De Zesde Clan niet over.

Andere vrouwen zijn juist dol op The huntsman. De site van de Bechdeltest zegt dat ie scoort op alle punten: er komen vrouwen met een naam in voor die met elkaar praten over andere dingen dan mannen. We noemen het maar even, want bij De Zesde Clan lees je dit niet.

Chris Hemsworth, de acteur in The Huntsman, zegt dat het feministische karakter van de film één van de redenen was om eraan mee te werken. We noemen het maar even, want bij De Zesde Clan lees je dit niet.

Alexis Rhiannon, columnist van Bustle, zegt dat ze feministisch kippenvel krijgt van The Huntsman waarin de vrouwen de held overschaduwen, en illustreert dat met zestien voorbeelden uit de trailer! We noemen het maar even, want bij De Zesde Clan lees je dit niet.

Het artikel van De Zesde Clan is het zoveelste voorbeeld van een verzuurde vrouw die krampachtig probeert om overal vrouwenhaat in te zien. Triest.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s