Natuurlijk noemen ‘ze’ Umar een hoer

Ten tijde van dit artikel is er een discussie ontstaan rondom het filmpje dat de Duitse cabaretier Böhmermann over de Turkse president Erdogan heeft gemaakt. Tegelijkertijd is de Nederlandse columniste van Turkse afkomst Ebru Umar opgepakt in Turkije vanwege haar beledigende tweets over Erdogan. Terwijl ze daar vastzat, werd er ingebroken in haar woning in Amsterdam.

umar

Feministische blogger De Zesde Clan vindt deze discussie over hoe Erdogan invulling geeft aan zijn presidentschap maar niets, want 1) vrouwen worden niet centraal gezet als slachtoffer en 2) blanke mannen worden nergens van beschuldigd. Gelukkig vond ze een afleidingsmanoeuvre. Tijdens de inbraak bij Umar werd het woord ‘hoer’ op de muur geschreven en daar gaat De Zesde Clan volledig op los. Maar dan ook echt volledig.

Het begint al als je je neus buiten de voordeur steekt en de straat op wil gaan. Hoer!

Echt, we hebben hier geen woord van verzonnen. Dit is wat in haar blog staat. Dit is hoe De Zesde Clan de wereld ziet. Elke vrouw die de straat opgaat wordt continu voor hoer uitgemaakt door mannen. Het zal in haar ogen wel onbegrijpelijk zijn dat een organisatie als Straatintimidatie ruim anderhalf jaar na oprichting pas net over de helft zit van het aantal stemmen dat nodig is om het als agendapunt bij de Tweede Kamer in te dienen.

Het artikel van De Zesde Clan is een schoolvoorbeeld van slachtoffergedrag. Elke vrouw die zich buiten haar eigen huis begeeft, wordt uitgescholden. Als ze dan ook nog een mening verkondigt, dan staat haar leven op het spel. Arme, arme vrouwen. En alle andere groepen mensen? Die hebben nergens last van, of tenminste niet dat De Zesde Clan dat ziet. Blanke mannen worden nooit met de dood bedreigd. Erdogan wordt niet voor geitenneuker uitgemaakt door Böhmermann. Uman tweet niet #fuckerdogan. Nee, dat gebeurt allemaal niet.

Het is interessant om op te merken dat De Zesde Clan het ditmaal niet over de daders heeft. Het blijft bij ‘ze’ in de kop. In het artikel zelf noemt ze hen ‘de onbekenden’. Lekker veilig. Ebru Umar weet wel beter. Die schreef gelijk een column waarin ze zich persoonlijk tot de Nederturken richtte:

GEFELICITEERD met jullie loyaliteit aan een stel berggeiten uit Turkije, geitenneukers zo je wilt, die jullie volgen zodra ze oproepen tot NSB-gedrag.

De Zesde Clan kan dit natuurlijk niet vermelden, want 1) er worden mannen uitgescholden en in de wereld van De Zesde Clan worden alleen vrouwen uitgescholden en 2) blanke mannen krijgen nergens de schuld van.

De Zesde Clan wil graag blanke mannen bashen in haar blog. Gekleurde mannen komen bij haar overal mee weg, ook als ze in Keulen tijdens Oudjaar massaal vrouwen willen aanraden. Opeens zijn die gekleurde mannen dan slachtoffers van verkeerde beeldvorming.

De Zesde Clan zou er beter aan doen om eens daadwerkelijk de straat op te gaan om zonder gekleurde bril te kijken wat er in de maatschappij gebeurt.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Natuurlijk noemen ‘ze’ Umar een hoer

  1. Pingback: Waar je De Zesde clan niet over hoort, deel 33 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s