Kirkus reviews maakt werk van diversiteit

Zo af en toe laat feministische blogger De Zesde Clan blijken dat het ook tot haar is doorgedrongen dat er voor vrouwen niets meer te strijden is en dat ze op zoek moet naar andere minderheidsgroeperingen om het voor op te nemen. Een voorbeeld hiervan is haar artikel over het culturele magazine Kirkus Reviews dat van haar alle lof krijgt.

Kirkus Reviews

Lof krijg je natuurlijk niet zomaar van De Zesde Clan (tenzij je een vrouw bent en het eens bent met De Zesde Clan). Wat heeft Kirkus Reviews daarvoor moeten doen?

Redacteuren besteden tegenwoordig expliciet aandacht aan de huidkleur van personages. Doel is om het bewustzijn rondom diversiteit te bevorderen en ouders, opvoeders en docenten meer mogelijkheden te geven hun kinderen te voorzien van boeken die hun eigen leven reflecteren.

Ja, hoera! We gaan politiek correct doen! En waarom zouden we stoppen bij huidskleur? Laten we De Zesde Clan voor zijn, en gelijk ook alle andere minderheden noemen, zoals homoseksuelen en gehandicapten. Hoe dat eruit gaat zien? Nou, in plaats van:

Jip en Janneke zijn de aller-allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen.

lezen we in het vervolg:

Jip, een heteroseksuele, niet-gehandicapte blanke jongen, en Janneke, een heteroseksueel, niet-gehandicapt blank meisje, zijn de aller-allerbeste vriendjes en altijd samen. In en om huis beleven ze veel avonturen, waarbij ze echter nooit in aanraking komen met gekleurde mensen, homoseksuelen of gehandicapten.

We verheugen ons er nu al op.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s