Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 23

Connie Palmen heeft de Libris Literatuur Prijs 2016 gewonnen met haar boek Jij zegt het. Hartelijk gefeliciteerd namens de blanke mannen. Traditiegetrouw vermelden wij het maar op onze blog als een vrouw een belangrijke literatuurprijs wint, want feministische blogger De Zesde Clan laat zich daar nooit over uit.

De Zesde Clan woont in een waanwereld vol vrouwenhaat en minachting voor het vrouwelijke. Literatuurprijzen gaan nooit naar vrouwen, omdat er altijd een oververtegenwoordiging aan mannen in jury’s zit en die kiezen niet voor een vrouw. We hebben in het verleden ettelijke voorbeelden genoemd die de waanideeën van De Zesde Clan logenstraffen, maar het is onmogelijk om een dogmaticus op andere gedachten te brengen.

De Libris Literatuur Prijs is ook een voorbeeld. Een jury bestaande uit drie mannen en twee vrouwen heeft voor de shortlist drie mannen en drie vrouwen geselecteerd, waarvan uiteindelijk een vrouw won. Dat is heel normaal, behalve als je De Zesde Clan heet. Misschien gaat ze nog sputteren dat Jij zegt het vanwege de mannelijke inhoud van het boek heeft gewonnen, een drogreden die ze in het verleden vaker gebruik heeft. Dat lijkt ons in dit geval sterk, want Jij zegt het gaat over de noodlottige liefde van het beroemde schrijversechtpaar Ted Hughes en Sylvia Plath, niet bepaald een heel stoer mannelijk onderwerp.

Over een kleine maand wordt de Fintro Literatuurprijs 2016 uitgereikt, wat voorheen de Gouden Boekenuil was en één van de grootste Vlaamse literatuurprijzen is. Een vakjury, bestaande uit drie mannen en drie vrouwen, hebben voor de shortlist twee mannen en drie vrouwen geselecteerd. Drie mannelijke recensenten van het NRC hebben al hun oordeel uitgesproken over deze shortlist. De mannelijke auteurs krijgen drie sterren van hen en de vrouwelijke auteurs vier sterren. De kans is dus groot dat De Zesde Clan hier over een maand weer niets over schrijft, terwijl ze halsstarrig blijft geloven dat iedereen vrouwen haat en dat er niets dan minachting is voor het werk van vrouwen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 23

  1. Pingback: Waar je De Zesde Clan niet over hoort, deel 25 | blankemannenbolwerk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s